Aja baja dumma barn


14 kommentarer
Caroline - Mamma till Freija & Loke.
2010-02-17 20:18:46 » http://freijasmamma.blogg.se/

Åh vad jag känner igen den där situationen. Detsamma gäller när barn på öppna förskolan tar leksaker av varandra. T.e.x min dotter om hon leker med en docka så kan det helt plötsligt komma ett annat barn och rycka dockan ur handen på henne. Då brukar jag vänligen men bestämt säga till "Att nu hade ju faktiskt Freija den där dockan du får hämta en annan" Jag skulle nog inte tveka på att säga till om någon gjorde illa mina barn heller. Tycker det är ofta föräldrarna struntar i sina barn dom sitter typ i ett helt annat rum och har ingen koll alls eller så är det jag som är värsta hönsmamman och har uppsyn över min dotter hela tiden ;P

Denise - Ännu en mammablogg
2010-02-17 20:39:59 » http://knoddenojag.blogg.se/

Syftade du på min situation eller Jessicas? :P

ida.
2010-02-17 20:58:48 » http://idaknutsson.blogg.se/

söt blogg:)

Denise - Ännu en mammablogg
2010-02-17 21:03:23 » http://knoddenojag.blogg.se/

sv: Nej nej jag tog inte illa upp :) Men jag tog heller inte illa upp på själva situationen, för deras barnskötare var ju där (om det ni var en) samt att deras mamma kom och bad om förlåtelse och lite sånt :)

Ka
2010-02-17 21:03:34 » http://priiinah.blogg.se/

har du haft en fin Onsdag ? =)

Cecilie - Bloggvärldens mest musikfyllda blogg
2010-02-17 21:10:25 » http://ceciliesjostrand.blogg.se/

Bra skrivit ! =)

ida.
2010-02-17 21:12:02 » http://idaknutsson.blogg.se/

vad gör du för ngt då?:D

Hannele - Mamma till Kevin & Gravid igen ♥
2010-02-17 21:37:46 » http://hanneler.blogg.se/

Svårt...

Men jag skulle säga åt barnet att man inte göra så där och om den gjorde så igen så skulle jag säga om igen och sedan leta upp föräldern och be henne/honom att hålla bättre koll :)

Ruby och Milo
2010-02-17 22:03:10 » http://rubykanoby.blogg.se/

om inte mamman säger åt barnet så skulle jag absolut säga till mamman först och främst att hon ska hålla koll på sitt barn för den slår mitt om hon var i rummet men inte sa ngt men om hon inte såg skulle jag säga till barnet men inte skarpt för vissa barn förstår ju inte alltid, jag tycker det är dens mammas ansvar att säga till på sitt sätt, men om tex Milo gång på gång försökte peta ngn i ögonen skulle ja vägleda honom där ifrån . Är nog lättare att säga till ett barn när de närmar sig 3 år. svårt dedär :P

Sandra
2010-02-17 22:37:11 » http://mousy.blogg.se/

Jag hade sagt till barnet, eftersom jag själv hade blivit glad om folk säger till mina barn om de gör något som är fel.



Men jag hade inte sagt till på "skarpen" till ett så litet barn. Jag hade ist sagt att så får man inte göra för det gör ont och sedan hade jag försökt hitta något som leder bort uppmärksamheten.



Det är omöjligt att hålla koll på sina barn varenda sekund. Då är det bättre att personen som ser säger till, ist för att mamman efteråt säger till. Barn på öppna förskolan brukar ju inte vara så gamla. Sedan brukar det bita bättre om en okänd person säger till ;)

Grynet mamma till lille Vidar
2010-02-17 23:22:11 » http://grynis.blogg.se/

Jag skulle säga till barnet, pedagogiskt men bestämt att man inte får göra illa andra. Sen så är ju jag lite nojig så jag hade väl kanske sagt ifrån för minsta lilla :P Men jag hade ju velat att andra föräldrar sa ifrån till mitt barn om han gjorde något fel för barn ska veta att man absolut inte får slåss och så. Så jag hade nog sagt till barnet själv, sen är det ju upp till dens förälder om han/hon blir arg på mig för att jag säger ifrån till deras barn. Jag vet vad som jag tycker är rätt och fel :)

unique
2010-02-18 08:49:33 » http://saratilling.devote.se

har än så länge inte vari med om det, men jag hade sagt till barnet och sen även föräldern vad som hänt. tror det är viktigt att verkligen förklara för den andre föräldern vad som hänt. det är ju så känsligt det där

Amanda - Mamma till Milo ♥

Jag skulle säga till barnet och sedan leta upp föräldern och på ett trevligt sätt berätta ved som hände och vad jag sa.



Jag skulle inte ryta åt en annans barn för jag skulle själv inte vilja att någon röt åt mitt barn.



Men om Milo skulle vara elak så skulle jag vilja att föräldern sa åt honom (Inte skrek utan sa åt) och sedan kom till mig.



Så jag skulle handla så som jag skulle vilja att andra handlade i den situationen om det var mitt barn som var "elakt" . =)

Amanda - Mamma till Milo ♥

Jag tycker gränsen går när man ska föröka uppfostra en annans barn. Säga till att "så får man inte göra för det gör ont" är inget fel men att börja lägga sig i är fel.!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: