Pott-träning ?!


25 kommentarer
Denice
2010-02-10 19:48:39 » http://deniicen.blogg.se/

Men herregud lugn människa!

Pott-träning kan man börja med efter första året. Innan de förstår dom inte ens innebörden.

En sak i taget och varje barn måste utvecklas i SIN takt.

Malin & Elise
2010-02-10 19:55:18 » http://malinmedk.blogg.se/

ojdå, då är jag verkligen sent ute med Elise, kke ska sätta henne på toastolen redan imon, det borde hon ju klara för hon är ju gammal. skämt åsido.



herregud, tycker det är alldelles för tidigt att börja då ungen är 5 månader. ungen förstår ju inte så mkt då precis. tycker man ska börja pottträna då ungen ber om det själv och är intresserad av att sitta på pottan. typ vid 1 - 1 1/2 år ålder.



vad är det för blogg? nu blev jag nyfiken.

Katarina & Neo
2010-02-10 19:58:35 » http://www.wiggo.org

Äsch, varför inte börja i tid? Vi började sätta Neo på pottan redan när han kunde sitta. Varför? Jo det flesta som börjar pottträna kanske efter första året ocn när barnet har blivit lite mer medvetet brukar det blir en kamp, varför inte sätta dom på pottan redan nu så det vänjer sig vid det!? Det blir ingen stor sak sedan om det nu kommer någor i pottan är väl det bara ett pluss, även om det inte förstår.



Neo hade en rutin att han bajsade efter lunch så vi gav lunch och satte honom på pottan. Mycket praktiskt och man sparar blöjor =)

Sandra
2010-02-10 20:24:28 » http://mousy.blogg.se/

Jag personligen skulle inte börja pott träna mina barn så tidigt. Men jag ser inget "vedervärdigt" med det. Detta fenomen är känt i Kina. Där finns det byxor till de minsta barnen med en "lucka" som bara är att öppna så att de kan sköta sina behov. Man lär sig att läsa sitt barns kroppspråk och det tycker jag är intressant. Jag ser många positiva saker med det hela. Barnet slipper kiss och avföring mot huden, besparingar på miljön och man sparar a lot of money!



Däremot, så måste jag hålla med om att det var äckligt att låta barnet bajsa i handfatet! Enligt mig ska det vara rent där jag sköter min "övre" hygien.

Hannele - Mamma till Kevin & Gravid igen ♥
2010-02-10 20:51:43 » http://hanneler.blogg.se/

Jag ser ingen fel på att låta en 5 månader bebis träna lite på pottan om dom kan sitta själva dvs.

Jag fick aldrig idén att träna Kevin gå på pottan då men hade jag haft det idén då så hade jag lätt testat den metoden.



Men att låta sitt barn bajsa i handfatet på bvc är konstigt tycker jag, finns blöjor och toaletter för det säger jag.

Och man ser att sitt eget barn är stressad in för nya saker ska man aboslut inte lära dom något nytt = man ska inte stressa ett barn så där, man ska ta allting lilla lugna.



Ang om pottan så äre snart dags att köpa en potta till Kevin o.O OMG!

Tack för påminnelsen Love :P

Johanna
2010-02-10 20:57:22 » http://skogul.blogg.se/

Tycker absolut inte att det är fel eller konstigt. Är ju i princip bara här i västvärlden vi börjar med sen pott-träning.

Själv är jag alldeles för lat för att lära mig läsa minstinges signaler och känner att jag inte orkar tvinga henne bli blöjfri utan det kommer när det kommer.

Erika
2010-02-10 21:12:47 » http://www.metrobloggen.se/Amorficlya

Nää det där är inget för mig..



Miranda min älsta dotter född 06 hon slutade tvärt med blöja själv när hon var 20 månader hon va blöjfri natt som dag på 1 vecka.



Nicolas född 08 blir 2år om en vecka han har blivit torr ganska så nydligen tror de va en vecka sen.

Nu säger han att blöjorna är till lilla syster. Men ska vi iväg långt så sätter ja på honom en blöja. Dels för att det är så pass kallt ute om han skulle kissa på sig och så har han inte riktigt hajjat sina signaler ännu. Storsyrran hans va snabbare med de. Men de kommer ja stressar inte fram något..



Jag tycker att man inte ska tvinga fram något utan de säger väl till när de själva e redo iaf har mina barn gjort de.



Ja så Melina min lilla 5 månaders groda hon har då¨fortfarande blöja hehe..

Sandra
2010-02-10 22:03:17 » http://mousy.blogg.se/

Sv: Jo, jag kan förstå hur du menar :) I vissa fall stressar föräldrar sina barn. Det är ofta man får höra kommentarer som "Kan ditt barn inte det än?" och det gör mig förbannad.

Mamma till Adam & Gravid
2010-02-10 22:10:22 » http://mammatilladam.blogg.se/

Oj det var lite tidigt kanske, dom borde i alla fall kunna ta sig framåt själva så att dom kan ta sig till pottan & jag tror dessutom inte att dom förstår vad dom :/

Ruby och Milo
2010-02-10 22:47:08 » http://rubykanoby.blogg.se/

hehe.. jag ser inget fel alls med att pottträna tidigt. brukar själv sätta Milo på pottan med jämna mellanrum sedan han var 6 månader och han gillar att sitta där och leka och slå med sina leksaker. Ju tidigare man börjar att vänja de vid pottan ju mindre stor grej blir det av det hela när man väl ska börja träna på allvar. när jag jobbade på förskolan var det barn som inte ens ville provsitta på pottan och de var 3-4 år! Jag tror att börjar man i tid så blir det mindre än en kamp. Det är ju sparsamt, mer hygieniskt och mer praktiskt ju tidigare de slutar!

Ju tidigare ju bättre tyvcker jag men då måste mna ju ha orkren til ldet oxå:P Tycker inte heller att det är fel med att vänta med pottan, utan alla gör ju så bäst de vill:) Man vet ju vad som är bäst för sitt egna barn eller hur:)? En annan sak är ju om man tvingar barnet så att det tycker att det är obehagligt. Det är en annan femma:)

Rebecca

tycker inte det känns bra, när man är 5 månader är man en bebis i mina ögon!

Visst om en 5 månaders bebis har börjat prata och kan stå så kör hårt!



Men bebisen kommer aldrig minnas vad pottan är och bebisen vet ju inte att det är en potta, det kan vara en stol lr en pall!



Tycker det är helt fel, börja vid 1-1½ års ålderna säger jag så är oliwer blöjfri tills när han är 2 typ

Rebecca
2010-02-11 07:57:00 » http://radeklev.blogg.se/

jag förstår inte riktigt vad som är att stressa. (även jag läser den bloggen du menar) Är det stressande för barnet att hon kan läsa hans signaler så att han slipper bajsa i blöjan och bajset slipper smetas ut mot skinkorna??? Min son är 4,5 månad och jag är lite avundsjuk för att inte jag kan göra så, men planerar att snart köpa en potta för att prova.

Sätt på dig en vuxenblöja en dag när du är lös i magen och prova hur det känns ;)

jessica
2010-02-11 09:25:39 » http://youlostmeathello.blogg.se/

Ehm nej! Melwin är 4 år nu, han har gått på potten/toan sen han var 3,5 år, så nej ingen stress här hemma inte :)

Josefin, blivande mamma
2010-02-11 09:43:02 » http://mammajosefiin.blogg.se/

Men gud,! bara att låsa sin son bajsa i ett handfat är väl väldigt konstigt? de är väl inte direkt något normalt. Man kan aldrig jämföra barn och barn då alla är i olika stadier i sin utveckling, men man kan väl låta de få vara lite innan man börjar med all träning. Herregud fem månader, fortfarande bebis ju

Linda
2010-02-11 10:43:36 » http://lindaoelvira.blogg.se/

Jag tycker det låter för för tidigt med att börja vid den åldern.



Jag har inte börjat träna min dotter än, hon är två år. Hon har fått bekanta sig med pottan och går på den ibland, jag vill inte stressa henne till något. När hon är redo så tror jag att det märks :)

Rebecca
2010-02-11 10:55:14 » http://radeklev.blogg.se/

Som jag förstår det så handlar det varken om att tvinga av en bebis hans blöja (då han ju verkar ha den på sig alltid annars) och inte heller av någon direkt "träning" utan bara så enkelt att hon kan läsa av honom och provar om han vill bajsa på pottan. Tyckte inte att det är så märkligt. Sen det där med handfatet låter ju äckligt håller jag med om, men hon har ju skrivit ett långt inlägg om det också om alla människor som tar i handtag och liknande. Om A ha bajsat mycket så sköljer jag av honom i handfatet...



Vuxenblöjan var mest på skämt bara =)

Kim
2010-02-11 12:24:48 » http://onebabyone.blogg.se/

Jag skulle inte ens komma på tanken att potträna min lill* när den är 5 månader gammal. Never!! De ju under den tiden dom börjar försöka krypa eller dom gör antydningar tilla tt stå på på knäna och få upp kroppen i samma höjd och stå kvar:S:O...



jag själv skulle försöka mellan 2½år-3½ år.. Men inte 5 månader..

Ung pappa till Inez
2010-02-11 13:51:27 » http://ungaforaldrar.blogspot.com/

Du behöver inte stressa med pott träningen!



Vi pott tränande våran dotter då hon kunde hålla blåsan under natten.

Madeleine
2010-02-11 15:03:30 » http://muppsan.com

Jag skulle aldrig komma på den idén iaf.. men lyckas man så är det bra gjort!!! :-o

Jennie - mamma till Oliver ♥
2010-02-13 22:36:51 » http://jennieocholiver.blogg.se/

Jag tycker att 1½ års åldern är en bra tid att börja lite smått med potträningen. Det tar ju sin lilla tid liksom. Och i den åldern så är barnet moget för det. Och man behöver ju inte stressa med det liksom, bara göra det till en rolig grej, en rutin. Kanske börja det med 1 dag i veckan först, sen 2 dagar i veckan, osv osv... Efter en tid kanske det blir 1 gång om dagen osså ökar man på det så tills barnet klarar sej helt utan blöja :)



5 månader är whay för litet! herregud, ungen är ju nästan nyfödd...

emma
2010-02-13 23:19:54 » http://mammatillcornelia.blogg.se/

men gud.. skulle jag aldrig göra med min dotter som snart e 5 månader..

Lotta (17 år och mamma till Elvira 3 månader)
2010-02-15 07:44:02 » http://lottamartensson.blogg.se/

Jag har praktiserat på dagis i ett år för ca 2 år sedan och då började man träna dom med potten runt 2-3 år, men jag tycker det är helt okey att börja när man vill.

Tror det är lite svårare när dom är 5 månader dock, dom kan ju inte säga till då om dom behöver bajsa eller kissa och då händer det väl til olyckor.

Och att låta sitt barn bajsa i handfatet kan jag inte fatta vrf man sätter sitt barn just där:S

Nej det va inte okey

Maria
2010-02-16 11:42:20 » http://mnielsenl.blogg.se/

hej fin blogg du har :)



ang ämnet jag anser att man skall inte behöva stressa en sån liten bebis med sånt för just vid dom månaderna så utveklas dom mest med att sitta, krypa osv



kan känna att man ger det lilla barnet för mycket genom att pott träna den vid 5 mån



min dotter är snart 2½ och inte förans nu har hon visat intresse med att gå och sitta på pottan så jag anser att man skall låta barnen göra det i sin egen lilla takt :)

frida- mamma till vincent
2010-02-17 16:18:32 » http://vincentsmamma.blogg.se/

tycker 5månader är lite tidigt,

Jag försöker pott träna vincent som är 2år i april,

Men vi gör det som en lek, och han har självklart blöja på sig när vi ska ut, för jag tror inte han har förståt vad kiss och bajs är än :P,



Det kommer med tiden., men alltid bra att sätta dem på pottan och låta dem sitta där, vem vet kanske kommer det något?,

A
2010-06-15 12:23:35 »

Har en god väninna vars tredje bebbe precis blivit 5 månader. Hon använder sig av den kinesiska metoden och erbjuder potta/bunke lite då och då. Ibland så funkar det, ibland funkar det inte. NO STRESS. Hon gör detta när hon är hemma och inte ute, typ på BVC.

Dottern har på den senaste tiden börja visa tecken på när hon är nödig. Mamman har associerat olika ljud till kissa/bajsa. Lite beröm efter är alltid välkommet.

Har själv läst en del om det och skulle vilja ha testat på vår yngsta men jobb och hektiskt liv är inte kompatibelt med den här metoden... ;-)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: