Oliwer slåss ibland..vad har jag gjort för fel?


17 kommentarer
Grynet mamma till lille Vidar!
2010-10-18 18:58:01 » http://Http://grynis.blogg.se

Dagis personalen kommer inte tro att oliwer är dum :) alla barn slåss och bits och så innan dom lärt sig prata. Du kan bara lugn, dom är utbildade pedagoger så dom kan hantera det på ett bra sätt. Men det du kan gör är väl att typ vara bestämd när du säger till vart gränsen går? Jag har samma problem med Vidar men barn testar en alltid. Men försök vara tydlig med att man inte får slåss! :)

Carro - mamma till Noel
2010-10-18 19:52:43 » http://intox.blogg.se/

Noel är precis likadan, kastar saker, puttar och slåss :b Men så är han väldigt framåt av sig och social, så jag tror det går lite hand i hand.. Överenergiska barn som vill ha uppmärksamhet bara. Du har absolut inte gjort någonting fel och själv har jag hellre ett barn som tar för sig, ist för en som sätter sig i ett hörn och trycker :b



Sköt om dig!

Ruby, Milo och Magen
2010-10-18 20:03:37 » http://rubykanoby.blogg.se/

du behöver inte vara orolig över personalen. De kommer förstå för oliwer är inte det ända barnet som beteer sig så. Han är ju faktiskt bara ett barn,



Mitt tips som har hjälp mycket med Milo (han misshandlade typ vår katt förut) är att när han har slagit, att uppmuntra honom till att istället klappa fint och ge en kram och att du berömmer honom när han visar den känslan och att när han slår någon att du är bestämmd mot honom men att du påminner om att han ska klappa fint och att du direkt berömmer så han får höra skillnad på vad som ör berömm och vad som inte är okej. Du kommer säkert få göra detta tusen gånger innan han förstår men det kan ta lååång tid innan ett barn förstår men på dagis oavsett kommer han få lära sig att vara social i den "tuffare världen" och kommer lära sig fort. Barn är smarta och tar efter varandra otroligt mycket. Allt kommer gå bra!

Kram

Neija
2010-10-18 20:06:44 » http://jamieochjulia.blogg.se/

Så var JAmie också när han var i Oliwrs ålder. När barn inte kan prata för sig så måste dem uttrycka sig på annat sätt och då blir det lätt lite våldsamt. Men det försvinner. Var konsekvent och visa att man inte får göra så men var kort.För annars ser han det som en uppmärksamhetsgrejj..det är tufft...men det går över =)



Förskolepersonalen vet hur dem ska handskas med barnen så det blir nog bra! han är ju inte elak



Kram

Nina
2010-10-18 20:09:19 » http://thepioneer.blogg.se/

Min äldsta son var så då han började på dagis då han var strax över 1år. Dom barnen han gillade extra mycket var han uppi hela tiden och skulle nypa och slå. Pedagogerna var jätteduktiga och var där och markerade jämt och vi var extra noga att även göra det då vi var hemma. Idag är han 2 år och den pojken han var på mest är idag hans bästa kompis på dagis. Idag har han lärt sig prata och vet att man inte får slå dom man tycker är intressanta :) Inte heller verkar den andra pojken ha blivit avskräckt.



Men som sagt, dagispersonalen kommer inte tycka han är dum, det är (för det mesta) duktiga utbildade pedagoger som vet hur man handskas med barn. Och det är inget du har gjort fel, det är bara hans sätt att uttrycka sig! Sen tror jag att det är viktigt att man inte bara säger åt honom eller tar honom därifrån utan visar hur man ska göra istället. Små barn vet ju inte hur man ska göra om inte vi vuxna visar :)

Emma Viklund
2010-10-18 21:05:28 » http://mammatillviggo.bloggplatsen.se

Vilken underbar bild på gravidmage :)



Sv: Hej! :) Jag plussade 3 maj :) Skulle ha fått min mens 1 maj... Så hade ÄL i april, då ägget alltså fästes! :) Vad spännande, lycka till! :) Jättehärlig blogg du har dessutom!! :) Kram Emma

Nina
2010-10-18 21:14:08 » http://thepioneer.blogg.se/

Sv: Ja jag pratade med dom och vi "redde ut det". Jag blev riktigt trevligt bemött och dom tog åt sig av kritiken och det var faktiskt dom som först berättade för mig vad som hade hänt. Pedagogen jag pratade med har själv en dotter som är 2 så hon förstod hur hemskt det måste ha känts för mig.

Samtidigt har jag stor förståelse för personalen eftersom jag själv håller på att utbilda mig till förskolelärare.

thess, 18 år och mamma
2010-10-18 21:35:55 » http://thessinwonderland.blogg.se/

Haha låter så konstigt när man säger att man gillar måndagar men så är det (a)

Jag går i skolan så mycket jag kan, började ju 1:an igen på BF-programmet så jag försöker hålla takten hehe men det går inte alltid iochmed att det inte alltid finns möjlighet till barnvakt hehe... :p Kram

Helena
2010-10-18 22:29:35 » http://viggo2008.blogspot.com/

alla barn anpassar sig, han kommer nog klara sig galant. finns alltid äldre barn som lär de mindre.

så om han bits nu så kommer det snabbt försvinna.

Carro - mamma till Noel
2010-10-18 22:40:27 » http://intox.blogg.se/

Jag försöker väl ha ögonkontakt med honom och säga åt honom vänligt och bestämt att han måste vara försiktig och inte kasta/slåss osv. Tror det är det enda man kan göra, de är ju så små ännu och testar sig fram : )

Kim - Mamma till Bo
2010-10-18 23:04:18 » http://kimbo.webblogg.se/

Jag tror att allt kommer att fixa sig galant på dagis. Det kommer inte att vara några små bebisar som inte klarar lite hårdare "klappar". Och då är det fröknarna som har ansvaret, dvs du kan inte beskyllas för hur han är på dagis då jag inte tror att det finns många barn som är desamma som hemma :D Lycka till!



Blir det någe Tuben denna vecka för dig? Jag tänkte att jag skulle gå iaf, det var trevligt förra veckan!



Kram

isabel
2010-10-19 07:47:15 »

Hej Love! Gud vilken underbar och fin bild! Vad kostar det att ta bilder så? Det är himmla härligt att vara gravid men ännu härligare när undervärket har ploppat ut! Kram gumman!

Johanna
2010-10-19 12:07:22 » http://skogul.blogg.se/

Det där är ju ett helt normalt beteende hos en ettåring. Skulle bli förvånad om personalen på dagis inte visste det.

Hannele - nybliven 2barnsmamma <3
2010-10-19 12:51:46 » http://mammah.webblogg.se/

nejdå inge tro att han är elak, kevin slåss också så som o gör på ett busigt sätt men man får väl säga till dom att det är fel att slåss att det gör ajaj dvs ont eller ja kan iaf :) dom lär sig förr eller senare :)

tota
2010-10-19 14:05:03 »

jag tror likt de andra att du inte behöver vara orolig. Om du pratar med personalen kan de oxå hjälpa dig och komma överrens om vissa gränser så att han blir konsekvent uppfostrad och vet var gränserna går. Och om någon skulle säga om hur du är som mamma så lyssna bara på det positiva och möjligtvis ta till dig kritik men när folk bara vill klaga och nervärdera, så stå över det för du är ju toppen!

Ajdinsmamma
2010-10-19 20:27:32 » http://chicmommy.blogg.se/

Du behöver inte vara orolig. Ajdin betedde sig exakt likadant innan han började på dagis och jag var också orolig, ville liksom inte att han ska slå andra barn, men nej det gjorde han inte, han är jättesnäll på dagiset.. hemma vildar han till lite men inte på dagiset :)

Sandra
2010-10-21 09:09:35 » http://sandrastomberg.com

Du har inte gjort något fel. En del barn slåss, andra inte. Min son, 3 år slåss jämt. Han slåss hemma och han slåss på dagis. Han är ofta ensam på dagis just för att han slåss - och han är ännu inte insett varför han är ensam.

Han fattar inte när vi säger till honom men jag hoppas det försvinner när trotset försvinner.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: