28 September- Hörseltest

Hey!

Nu ska jag och Oliwer åka iväg på hörseltest. Lillkillen klarade inte hörseltestet på vänster öra när vi var på BB så nu måste vi tillbaka dit för ett nytt test. De trodde han hade fosterfett kvar i öronen så förhoppningvis så blir han godkänd idag :) Klockan 16.00 har vi tid, och vi ska åka härifrån om en timme.

Nu börjar jag längta efter att komma ut, träffa andra mammor och snacka om förlossningen och hur det är att vara mamma med andra som är i samma sitatuion. Nu ska man ju ändå vara mammaledig i minst 1 1/2 år så man vill ju ha någon att umgås med.

Vi flyttar 1 oktober till en lägenhet på 81 kvm, en trea alltså lite utanför Huddinge. Vi ska försöka byta ner oss till en två lite närmare vår sida av stan men tillsvidare är det helt utmärkt. Lägenheten är jätte fin och stoooor.


Sen vill jag bara säga att det är några som har frågat mig om jag fick förlossningsdepression och jag tror jag fick det. Jag vet inte om det är det jag fick eller om jag fick en babyblues. Jag är lite känslig att prata om det, för det kommer ibland tillbaka. Det är en hemsk känsla och inte alls kul att ha. Speciellt inte när man har en helt annan bild av hur livet som mamma är. Att man svävar på moln och allt är perfekt men jag fick smaka på det riktiga livet att allt är inte så enkelt jämt. Jag fick ångestattacker och blev otroligt deppig. Det kom 3 dagar efter förlossningen och börjar bli bättre nu. Men det tar ett tag. Jag vill gärna prata med andra som har liknade erfarenheter.


KRAM


27 September- tröttis dag

Heysan!

Idag är det söndag och det är alltid en allmän seg dag. Oliwer har varit ovanligt gnällig. Han är ävet ett smeknamn redan "knorris", för att han gör så mycket ljud och knorrar och håller på. Urgulligt.
Oliwer första semester är bokad. Vi åker hela Daniel släkt plus oss till Santorino Grekland 29 Maj 2010.
Ska bli så himla kul. Mysigt. Daniels mormor som fyllde 70 år fick det som födesledagspresent.

Nu måste jag gå tillbaka till min son som ligger hos sin pappa nu. Han ska klä på sig och gå upp ur sängen för en gång skull hehe :P

KRAM

25 September- Oliwer 2 veckor 1 dag gammal

Hejsan!

Har inte så mycket att skriva. Jag vill bara säga "hej":)
Jag har ju varit väldigt oaktiv på bloggen och känner mig lite skyldig att titta in och lämna ett avtryck då och då.
Idag är Oliwer 2 veckor och 1 dag gammal, herregud vad tiden går fort. 2 veckor och 2 dagar sen jag åkte in till förlossningen för att föda fram Oliwer. Häftigaste och jobbigaste jag gjort. Skulle gärna göra om allt igen för jag tyckte det gick så fort alltihop även om jag låg inne 21 h innan Oliwer var ute hehe.

Det är ett tufft jobb att vara mamma, jag trodde inget annat men man kan aldrig föreställa sig. Det är ett 24 timmar om dygnet jobb. Du är jämt orolig om han andas? är han hungrig ? ligger han bra? Fryser han? osv
Det är verkligen som folk säger ditt hjärta springer(ligger hehe) utan för din kropp. Han är ju mitt liv nu. Jag älskar honom. Han är min son. Helt overkligt. Jag har inte fattat riktigt att han är min SON. Asså jag vet ju att han är min son men ändå.. förstår ni? Det är så overkligt.

Hur var er tid efter förlossningen?

Jag bjuder på två bilder från förlossningen. Två helt olika skeden hehe :P

Precis när vi kom in till förlossningen och blivit kopplad till CTG

Precis när jag fick upp Oliwer på bröstet
(ursäkta bröstvårtan)


KRAM

Trött Oliwer

Förlossningsberättelse

Hey!

tänkte skriva ihop min förlossningsberättelse i detta inlägg så vi får se hur det går =)

Allt började såhär...

Jag vaknade klockan 03.40 den 9 september av att jag läckte något, jag trodde det var kiss eller något liknade som att jag hade varit inne den 7 september med vad jag trodde var vattenavgång så att det var något fostervatten trodde jag inte men det var tillräckligt mycket för att jag ville ställa mig upp och tända lampan för att titta hur det såg ut i sängen. Jag kände att när jag ställde mig upp så rann det längst benet något och när jag tände så såg jag en blodfläck stor som ett A4 papper i sängen. Jag blev livrädd och skriker till daniel, jag blöder jag blöder och så helt plötsligt så forsar det ut ännu mera blodblandat utspädd vätska..det forsar ut i flera omgångar så hela rummet är fullt av blodblandat något. Daniels mamma kommer in i rummet och säger att det är fostervattnet och att jag ska ringa till förlossningen. Jag ringer dit och blir ombedd att komma in genast. In i en taxi och iväg till sjukhuset. Klockan 04.00 är vi framme och jag skrivs in direkt. Här är det ingen tvekan om att jag ska föda barn inom några "dagar" timmar.
Det gör en undersöknig och konstaterar att det var mitt fostervatten som gått och det gör ett ultraljud också för att vara säkra. Hon som undersöker hittar ingen hinna så det var mitt fostevatten helt enkelt men det hittar inte varför jag blöder så jag hamnar på fasta ifall jag skulle behöva göra ett kejsarsnitt. Det var oroliga för att min moderkaka hade lossnat eller något liknade men efter ultraljudet kunde det uteslutas. Jag fick ändå inte äta något på flera timmar och inte dricka heller vilket sög. Under tiden var jag jätte orolig för Oliwer, man ska inte blöda. Det är inte normalt och alla olika tankar hann hamna i mitt huvud under dessa timmar av ovisshet.
Jag fick sitta med CTG ett X antal gånger för att se hur Oliwer hade det i magen och han hade det bra som tur var.
Det fortsätter rinna blodblandat fostervatten från mig och det gjorde det ända fram till själva förlossningen också.

09.57 kommer läkaren in och undersöker mig, är bara öppen för fingret och det beslutar för att sätta igång mig.
Jag får en minprostingel inkört i underlivet på mig för att mjuka upp allt där inne. Jag börjar få värkar.
12.05 Har jag kraftiga värkar så jag får alvedon och dexofen för smärtan vilket gör att värkarna avtar enligt mig.
14.15 Prover jag en tensapparat som jag genast INTE vill ha, det hjälpte inte ett piss. Var bara irriterande. Jag vill hellre prova duscha vilket jag gör. Men ush nu har jag även ont av mina värkar.
16.45 Värkar med 4-5 minuter mellanrum men inte starka nog för jag är fortfarande öppen 1,5 cm men lite mera mjuk. Nu är jag inne i andra delan av min igångsättning, det sätter in en rush-kateter som är som en ballong som ska göra att man öppnar sig till 3 cm för att sedan kunna sätta dropp. USH säger jag bara..fy fan va ont det gjorde. Jag trodde jag skulle dö. Jag bad att få ta ut den efter 1 minut men jag stod ut till 17.20 då barnmorskan ska ta ut den så lossnar den av sig själv och jag är öppen 3 cm YESSSSS
Fortfarande blodigtfostervatten avgångar.
18.36 Nu börjar jag få ont och nu så kommer min vän LUSTGASEN, den var så mysig.
18.55 Kopplar det mig till syntocindroppen. Sista delen av igångsättningen. Nu jävlar fick jag värkar.
19.45 Är jag öppen 4 cm
21.40 Har jag täta värkar 1-2 minuter i mellan, det väljer att sänka syntocindroppen lite.
Nu orkar jag inte mycket mera och ber om EDA eller skriker. Jag som aldrig trodde jag skulle ta den bedövningen men efter den där rush-katetern så ville jag ha den.
Det stänger även av syntocinen och nu får jag egna värkar.  Min kropp börjar jobba och värkarna blir starkare och starkare allt efter detta var av min egen kropp.
22.00 Fick jag EDA. HJÄLPTE INTE, var bara halft bedövad på ena sidan.. vänster sida. Kända av alla värkar och smärta på höger sida.
22.50 Öppen 5-6 cm. Nu sätter det en skalpelektrod på Oliwer huvud för att han verkar sova efter EDA`n.
23.33 Är jag öppen 7 cm och jag har bra tryck i värkarna. Det börjar hända saker.
Nu är det 10 september så jag fick ingen 090909 bebisen men det sket jag i.
00.20 Tycker jag att börjar trycka på ordentligt.Hans huvud är strax ovan bäckenbotten. Jag har krystkänslor.
00.32 Får jag krystvärkar. Äntligen.
00.50 Kommer Oliwer Axel Daniel till världen och läggs upp på mitt bröst. Han skriker direkt. Daniel klipper navelsträngen. Det sprutade blodblandat fostervatten över hela barnmorskan fick jag återberättat efteråt.
01.02 Moderkakan utkrystas.

Så det är min kanske tråkiga förlossningsberättelse. Men det är så den var. Inte alls som jag hade tänkt mig. Jag fick inte ens bada. Jag tog EDA och Daniel klarade inte ens av att vara med under hela förlossningen. Så min förlossning var sådär enligt mig. Men jag fick en underbar son på 3540 gram och 50 1/2 cm lång. Han var så vacker. Han är vacker fortfarande :)

KRAM

Hey 19 september UPDATE

Hejsan!

Nu var det länge sen en uppdatering kom på bloggen. Men det finns en anledning.
Jag födde barn den 10 september 2009 en liten son med namnet Oliwer.
Jag älskar honom mer än världen är rund. Nu har jag börjat landat lite men rollen som mamma är något som man aldrig kan föreställa innan man blir det. Jag har världens bästa bebis och snällaste. Han skriker nästan aldrig. Han sover bra och äter och bajsar,kissar osv :)
Jag mådde halv bra efter förlossningen. Min förlossning som sagt var ganska omtumlande för mig. Det gick fort och det var inte alls som jag planerade. Jag hade en helt annan bild av hur min förlossning skulle vara och hur den blev. Jag blev lite deppig på lördagen den 12 september och därför har jag inte varit kontaktbar eller varit aktiv på bloggen. Men det blir bättre för varje dag som går.

Men jag kommer nog inte vara så aktiv på bloggen på ett tag framöver och hoppas ni förståelse för det.
Jag måste landa ännu mer här hemma och få igång allt som ska göras osv.


Men jag och familj lever och mår bra :)

KRAM


Första bilden på lilla Oliwer!

Fick en bild skickad av Love i morse, den första bilden på lilla Oliwer!
Visst är det lilla livet underbart söt?

Love kommer för övrigt hem imorgon, så då får ni veta lite mer!
Puss & Kram
/Ghabby

Hur ser lilla Oliwer ut?

Verkar som att doppresenten med en plats i stockholms bostadskö uppskattas... Köplats it is then!
För er som undrar när Love kommer hem - hon vet inte riktigt men hoppas på lördag nån gång. Hon har även sagt att så fort hon kommer åt en dator får ni se bilder på både ungen och en uppdatering!
Själv har jag ingen aning om hur lilla Oliwer ser ut! Jag skulle vara med under förlossningen, men fick inte pga jävla svininfluensan! Däremot har Love sagt att han är supersöt och att han är väldigt lik Daniel. Så nu är jag minst lika nyfiken som ni!
Tills dess kommer jag försöka uppdatera så gott jag kan!
puss & kram
/Ghabby

Ni får nog stå ut med mina gästinlägg ett tag...

Ja, kära läsare, jag pratade med Love för inte så länge sen för att hälsa alla gratulationer. Hon hälsar glatt tillbaka och är glad över att ni alla kommenterar!
För att göra bloggen lite intressant, ställde jag lite frågor till Love som ni alla förmodligen undrar.
Till att börja med såg jag att några utav er undrade om hon använde oljan eller inte? Hon hälsar att hon absolut inte gjorde det utan Oliwer hade bråttom med att komma till världen själv.
Födseln gick till på följande sätt:
Love vaknade 03.40 av att hon hade vatten och blod mellan benen. Hon vaknade av att hon trodde att hon hade kissat på sig, men blev rädd när hon såg utspädd blod på lakanen.
Hon åkte direkt in på förlossningen eftersom de ansåg att det var akut och hamnade på observation för att de skulle se om Oliwer mådde bra eller inte. De tittade på ultraljud och tror att det bara var ett blodkärl eller liknande som sprack. Fortfarande oklart om det faktiskt var det...
Oliwer mådde däremot bara bra, så de satte igång med olika metoder för att förlossningen skulle komma igång. Vad det var för metoder kommer Love gå mer in på när hon kommer tillbaka från BB.
Hon låg inne i 21 timmar, värkarna startade vid 11.00 och när de blev mer regelbundna fick de starta med dropp och Love fick bedövning, som dock bara bedövade halva kroppen (OUCH?)
Det var smärtsamt, men efter första krystningarna kom Oliwer till världen 20 minuter senare.
Är det någon som undrar något kommer jag finnas till hands och se till att ni läsare håller er uppdaterade!
För övrigt undrar jag vad jag som gudmor ska köpa till lilla Oliwer i doppresent? Funderar starkt på att skippa silverskeden och köpa en köplats i Stockholms bostadskö? Vad tycker ni?
typiska doppresenten...


... eller något han kommer ha stor nytta av?

Puss & Kram
/Gudmor Ghabby

Aida "Ghabby" gästbloggar

Aloha!

Aida här, ni har förmodligen hört talas om mig tidigare i några av Loves inlägg. Tror jag är mer känd som Loves bästa vän och gudmor till lilla Oliwer.

Det är med glädje som jag meddelar att Love ringde mig 06.57 på morgonen för att säga att lilla Oliwer kommit till världen! Hon ringde ju 02.18 också, men då låg jag däckad på sängen inför morgondagens redovisning i marknadskommunikation.

Love hälsar från SöS:
"Nu har min son kommit, liten såg världen för första gången 10 September 00.50. Han vägde 3500 gram och var 50 ½ cm lång och han är helt perfekt Oliwer Axel Daniel"

Många gratulationer Love och lycka till med allt!
Kommer alltid finnas här som din högra hand!

Puss & Kram
/Gudmor Aida

Läsarfråga?

Hej!

Jag har en fråga till er.

Vad tycker ni och vilken uppfattning har ni fått om att använda Ricinolja som gravid?
Skulle kunna prova eller aldrig prova? Känner någon som har provat och har haft en bra eller dålig upplevelse?

JO FÖR ATT GÖRA DETTA KLART INNAN ALLA SVAR: Jag är inte ute efter att prova ricinolja just nu utan jag är mera nyfiken. För jag har hört både bra och dåliga saker ang. detta hjälpmedel. Om jag någonsin skulle prova detta..så sker det efter BF datumet!

Ricionolja
"Det finns uppgifter om att ricinolja använts för att sätta igång förlossning sedan de gamla egyptiernas tid, men man vet inte riktigt hur det fungerar. Den vanligaste förklaringen är att ricinolja är kraftigt laxerande och att det stimulerar livmoderns muskulatur samtidigt som det stimulerar tarmarna och på så vis sätter igång förlossningen."

"Fungerar det?
En studie där 100 kvinnor som gått över tiden deltog, visade att förlossningen satte igång hos 57,7% av de deltagande efter en enda dos bestående av 60 ml ricinolja, jämfört med 4,2% av de som inte tog något. En annan, liten studie påvisade inga skadliga effekter hos mor eller barn. Ingen av dessa studier var tillräckligt breda för att kunna sägas ha gett klara resultat."

8 September- Kom igen nu.. =( Inget vatten ...

Hey alla !

Dålig uppdatering och jag har ingen ursäkt. Eller jo jag är sur.... eller mer besviken tror jag.
Igår natt så var jag inne på förlossningen för jag trodde att min vatten hade gått.
Så här gick det till när jag trodde de...

Jag och Daniel hade lite färdknappen(sex) och sen efter det gick jag och torkade mig och då så lossnade hela min slempropp tror jag för det här var ingen liten bit. Utan tre papper fulla med slempropp. Sen så började det rinna något precis innan jag skulle resa min från toalettstolen.. något vattnigt och genomskiljnigt. Jag tänkte ju kiss men sen så slutade det inte komma förrens typ en halv minut senare. Jag tänkte shiitt.. tänk om det var mitt vatten.
Så jag ringde mamma som sa jag att skulle ringa förlossningen för att rådfråga... Och hon jag pratade med trodde att det var vattnet och jag skulle sätta på min en binda och ringa tillbaka om 1 h.  Så det gjorde jag och denna vätska forsatt komma varje gång jag satt ner som på toaletten. Men ändå så vi fick en tid klockan 23.00 på förlossningen för kontroll. Jag hade haft någon sammandraningar och nån förvärk/värk. På med CTG kruva och sen efter 1 h 30 min kommer läkaren och ska göra undersökningen. Av med trosorna och hon använder sådana där kalla gynekolog grejer för att titta inuti mig.
Hon såg inget vatten utan lite mera av slemproppen bara. Hon sa när din slempropp har gått och ibland så har den olika former och kan se olika ut i omgångar. Jag var tvungen att fråga om hon tyckte jag var korkad som trodde det var vatten och hon sa nej utan att det var lätt att ta fel. Men jag är fortfarnade fundersam. Hon sa rinner det mera så ska jag ringa igen. Men jag trodde för en liten stund igår att nu var det dags för mig. Men icke sa nicke...
Här sitter jag dagen efter ledsen och besviken....

Så .... nu är det är ju bara att vänta på att Oliwer som precis igår sen blivit fixerad ska välja att titta ut.
Det lär ju bli en liten väntan till antar jag. Falsktalarm igår och jag börjar uppmuntran...


KRAM från en ledsen tjej

7 September- ensiffrigt

6 September- 10 dagar kvar tills BF :)

Hejsan!

Har varit dålig på att uppdatera men här är jag =)
Jag har haft väldigt mycket förvärkar och en liten bit av slemproppen gick nog igår.. men jag tror ändå det är tag kvar tills det är dags på riktigt. Nu sitter jag och väntar på att vi ska äta middag..

Jag är rädd trött som att jag känner att jag börjar bli sjuk också.. är förkyld och har ont i halsen.
Idag är det även 10 dagar kvar tills BF imorgon är det ensiffrigt ...häftigt.

Här är några till bilder från fotosessionen som skedde i fredags.
JAG ÄR SÅ NÖJD MED BILDERNA.
För att läsa mer om fotograferna Josephine Norman och Jens Tolonen som tog bilderna så finns dem på respektive blogg
www.josign.blogg.se och http://www.dekuteru.blogg.se samt i framtiden även på www.fokusgalleriet.se
Josephine har även en eget företag där hon säljer matrial till folk som gör smycken osv. Hemsida:
www.teardevil.se KRAM

5 September- lördag jahaa...

Hey!

Idag vaknade jag klockan 11.00 och är rinnig i näsan och ont i halsen eller typ näs/halsen... irreterande.
Jag kan inte bli sjuk nu liksom. Jag är så himla trött. Daniel är iväg och jobbar, han jobbar till 16.00 idag och sen så ska vi iväg på en sak klockan 17.00 och sen ska vi eller Daniel ska och jag får se om jag orkar på fest. Våran tjejkompis Malin fyllde 20 år i torsdags. Så hon ska ha lite fest ikväll.
Just nu sitter jag och dricker kolsyratvatten och ska börja klä på mig, har precis duschat.
Är fortfarnade så glad av de få bilderna jag har sett från fotosessionen som skedde igår. Och jag väntar på många fler bilder så jag väntar på dessa :) Imorgon blir det IKEA och typ babyland eller nått, vi måste köpa in allt som saknas..

Bebisen har börjat bli väldigt lugn i magen, är det något man ska oroa sig för?
Han är inte alls lika aktiv som han brukar vara... Jag blir lite nojig...


Kram

Smakprov från idag =) SÅ GLAD

Hey!

Idag var jag som sagt och fotade magen lite :) Och här är ett smakprov på en av typer av bilder vi tog.
För att läsa mer om fotograferna Josephine Norman och Jens Tolonen som tog bilderna så finns dem på respektive blogg
www.josign.blogg.se och http://www.dekuteru.blogg.se samt i framtiden även på www.fokusgalleriet.se
Josephine har även en eget företag där hon säljer matrial till folk som gör smycken osv. Hemsida:
www.teardevil.se

JAG ÄR SÅ NÖJD MED ALLT VI GJORDE IDAG :) 

Här är ett smakprov ...


KRAM

NY VIDEOBLOGG VECKA 39 (38+1)

4 September- Gravidfotografering

Hej!

Idag är det 4 september och jag ska iväg och fota magen hos en fotograf. Hoppas det blir bra, jag helst ha med mig någon dit men det verkar som alla är upptagna...
Sen vet jag inte vad som händer, kanske åker iväg med Daniel efter jobbet till Ikea men jag tror inte det.
Jag är så trött och jag orkar inte. Jag får se hur ont jag har också i höften. Men det ska bli kul att föreviga magen via bilder. Idag är jag i vecka 38+1 :) Och sen blir de videoblogg ikväll igen antaglingen.

Kort inlägg nu på morgonen men jag måste gå och duscha.

KRAM

3 September- ..

Hey!

Okej vissa blev upprörda hur min attityd var i föregående inlägg men snälla jag har fått samma frågor typ tusen gånger och folk vill alltid sätta sig över folk men sådana frågor. Jag tog illa upp. Jag svarade på frågorna på mitt sätt och på det sättet jag tycker att den frågande förtjänade. Det är så nedlåtande alla dessa frågor.
Sen om jag använde lite grova ord som "snopp" osv ..herregud visst det är en gravidblogg men vi är ju alla halv vuxna människor ialla fall över 15 år och alla vet nog hur barn blir till? Jag tänker inte be om ursäkt för att jag skrev snopp osv. Men jag kan säga om ni tog illa upp av min svar så förlåt men så svarar jag på dumma frågor. Jag har svarat på dem tidigare och jag lovar om ni letar lite så har jag säkert svarat på allt det där tidigare.

Sen...

Daniel, jag lovar att jag ska berätta lite mera om honom. Jag nämner inte honom så ofta men jag lovar jag ska skriva ett helt inlägg om honom om ni vill :) Vad vill ni veta om Daniel??


Kram

Svar på tal - igen.. herregud

Fick en massa frågor av någon som jag tänker svara på...

Hej ! Jo du som ska bli en sådan bra mamma, undrar följande.

1.Vad ska du arbeta med efter du varit mammaledig?
När Oliwer inte behöver amma längre utan kanske kan ta ur flaska ska jag börja arbete extra kväll och helger på en resturang som att jag har tidigare resturang erfarenhet.
Sen så ska jag plugga på högsskolan så oroa dig inte.

2.Hur ska du ha råd att ha barn?
Hur jag har råd? Det första en barnmorska sa till mig när jag gjorde graviditetstestet så sa hon så här " Ekonmin är inte en anledning till att göra abort i alla olika fall" Och jag tycker exakt samma. Dock som jag sa så kommer jag börja arbeta lite då och då. Jag får ju även barnbidrag, föräldrapenning och har en pojkvän som har en ekonomi också.

3.Hur ska du fixa en bostad ?
Jag har stått i HSB sen jag föddes så egentligen är bostad inte det störta problemet. Men det är just nu ganska svårt att få tag i lägenhet. Vi står både två i stockholms bostadförmedling och i familjebostäder samt einar mattson osv. Så ...

4.Varför tar du alla kommentarer som negativa ?
För sådana som du ska alltid komma och tro att ni vet så jävla mycket om allt och alla.

5.Ville Daniel att du skulle behålla barnet, eller var det så att han var tvungen att acceptera ditt val ?
Som att vårat barn från början inte var ett planerat kort så var han otroligt chockad i början. Men han visste vad han gjorde när han stoppade snoppen i mig oskyddat. Det krävs två till att dansa tango du vet.
Han och jag visste att barn kan bli till och man inte använder skydd så...

6.Om ditt och Daniels förhållande tar slut på grund av en abort, tror du att det kommer hålla när ni har ett barn att ta hand om?
Herregud, skojar du med mig? Okey vi gjorde slut för att jag mådde psykiskt dåligt. Jag gjorde slut med honom, han vill inte göra slut. Jag ville göra slut med allt. Jag blev instängd i mig själv för att jag tvingades till ett beslut som inte var mitt. Jag fick inte en syl i vädret då men nu så var de annorlunda.

Dessa frågor är inte för att klanka ner på dig, det är för jag är nyfiken på hur du tänker kring dem, och dessa frågor är viktiga att du har svar på, för ditt barns skull.

MVH

Så nu har du fått alla din svar på dina frågor din viktig petter.
Hoppas du är nöjd...

Vecka 39 (38+0)

Gravid vecka 39

 
Barnet
Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.


Mamma
Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.


Vila

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.


Pappa/parnet
Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln om Pappans roll vid förlossningen. Se under Förlossningen till vänster.


Hos barnmorskan/kontroller

Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Idag förs journalen elektroniskt, så det enda ni behöver tänka på att ta med i pappersform är blodgrupperingskortet.
 

(Bild och Text från vardguiden.se )

2 September- trött

Hey!

Idag vaknade jag upp klockan 11.00 gick genast upp och åt frukost. Jag skulle ju till min barnmorska idag klockan 15.00 men så ringde hon för ett tag sen och ställde in vårat besök och ombokade det till imorgon klockan 14.00 innan mitt läkarbesök.
Tråkigt men som att jag frågade henne ang. det där med läckage osv. Att jag ofta har jätte blöta trosor om jag har ansträngt mig lite som typ gå ut och gå eller osv. Och hon tyckte att jag skulle åka upp till spec. mödravården för en undersökning. Hon gav mig ett nummer som jag ringde och de bad mig komma upp på en undersökning klockan 16.15... Säkert är det inte fostervatten men barnmorskan tyckte det är bättre att jag får det svaret från läkaren som undersöker så att jag kan bada igen osv.

Igår hade jag förvärkar och idag har jag mensvärk. Jag hoppas verkligen att läkaren förstår mig imorgon.
Aja nu vet jag inte vad jag ska göra fram tills klockan 16.15.

Förslag??


KRAM

1 september- 15 days to go

Hey!

Nu har jag ladda upp videobloggen äntligen. Här nedan finns den så glöm inte titta och kommentera =).
SHIT FATTAR NI ? ATT DET ÄR FÖRSTA SEPTEMBER IDAG HERREGUD =D
Jag är så glad för de. Nu är de nära :)
Shit detta har jag längtat efter så länge.


KRAM

NY VIDEOBLOGG VECKA 38 (37+5)

Lite sent men bättre sent än aldrig =)