Jag ser det snöar =)

- Jag ser det snöar Jag ser det snöar det var väll roligt hurra !!!
Ser ni vilken fin julstämning jag har skapat på bloggen. Lite snöande och du är hemma.
Var förbi på tuben idag och det var trevligt, för mesta dels :)
Mycket trevligt folk.... vi julpyssla hih

Oliwer ligger här bredvid mig mätt och belåten. Jag och Ollie och Daniel var och handlade lite mat tidigare och har precis (hann äta halva) middagen. Lövbiff, pommes och beasås :) Mums men helt plötsligt mitt i maten så blev Oliwer otröstlig då var det bara att skjuta tallriken åt sidan och Oliwer till bröstet. Hade ingen ersättning hemma (jag delammar bara Oliwer) vilken panik vi fick. Vi fick ringa Anders(daniels låtsas pappa) och han så snäll som han är åkte land och rike och letade efter ersättning till slut kom han hit med det. Så himla snällt.
Från gubbängen, hitta en butik som säljer skiten (klockan 22.10 på kvällen) hehe och sen hit till flempan.. snällt kallar jag det.


Nu luktar det bajs.. så nu blir det blöjbyte :)

Vi hörs ;)

kram

NAMNNAPP TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR......

 

Kontakta mig Frida med dina uppgifter

så fort som möjligt

GRATTIS

 

 

Kram Love

Första advent

Hej!

Nu närmar sig julen med stormsteg. Det är redan första advent. Oliwers första advent och jul.
Vi har inget pynt alls hemma, nada... skit trist. Ser ut som en helt vanlig dag i vårat hem. Vi har inte ens en adventljusstake =(

Oliwers första jul
(står på tröjan)
My first christmas

 

Mitt söta hjärtegull sitter sött i sin babysitter
Jag känner hur känslorna bara spritter
Han är min och den finaste bebisen som finns
Han är alla våran prins
Sött han tittar på mig
Och jag känner herregud vad jag älskar dig
Mamma pappa och alla runt om kring
Du är våran kärleks ring

 

 


Pengar ångest...

Vart har alla pengar tagit vägen? Snacka om ångest...

Fick pengarna för 3 dagar sedan ... fy fan

Ledsen

J*VLA JULEN (jävla mig)

- Hej jag heter Love och jag är en shoppoholic

- Hej Love

God morgon

Hej !

Idag blir det av att städa, hela lägenheten ska städas. Det är så himla stökigt här just nu så jag blir så trött. Jag får ont i huvudet att se vårat vardagsrum. Så nu ska jag väcka Daniel och så ska vi börja städa.

Igår köpte jag en julklapp till Oliwer, den ända julklappen han får. Min kusin hade en sån här när hon var liten för 1-2 år sedan. Hon tyckte om den jätte mycket. Så jag köpte en likadan till Oliwer. Kostade dock ganska mycket pengar men det blir hans ända julklapp från oss. Förutom bodyn.

Nu har jag äntligen hittat en lokal till dopfikat/födelsedagen. Vi har hyrt en lokal helt gratis genom Daniels mormor.
Hon har en lokal där hon bor som är jätte bra. Så mer och mer faller på plats nu till dopet.

Blev ett kort och trist inlägg idag men glöm inte att på måndag och tisdag avslutas tävlingarna!!!!


Kram Love

Janis Joplin is the queen of blues

"Janis Lyn Joplin, född 19 januari 1943 i Port Arthur, Texas, USA, död 4 oktober 1970 i Hollywood, Los Angeles, Kalifornien, USA, var en amerikansk sångare. Janis Joplin var en av 1960-talets största sångerskor och blev speciellt känd på grund av sin hesa och känsliga röst.

Joplin började redan som tonåring att sjunga blues och folkmusik. I mitten av 60-talet kom hon i kontakt med rockbandet Big Brother and the Holding Company, som med henne som frontfigur slog igenom på Monterey-festivalen 1967. En av de mest kända låtarna hon spelat in med bandet är Piece of My Heart. Joplin lämnade bandet för en solokarriär 1968, då hon bildade sitt första kompband, The Kozmic Blues Band, vilket kanske mest utmärkte sig för sin blåssektion. Med detta band turnerade hon i Nordamerika och Europa 1969; bland annat uppträdde hon på den legendariska Woodstockfestivalen i augusti samma år. Strax därefter släpptes hennes första soloalbum, I've Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!.

Janis Joplin, som en längre tid haft problem med alkohol och droger, lyckades efter detta bli fri från missbruket. Hon bildade ett nytt band, Full Tilt Boogie, där blåssektionen ersatts av en organist. Tillsammans inledde de inspelningarna av Joplins andra soloalbum, Pearl. Hon kunde dock inte hålla sig ifrån drogerna, och den 4 oktober år 1970 dog hon av en överdos heroin på rum 105, Landmark Motor Hotel, Franklin Avenue, Hollywood.På albumet, som släpptes efter hennes död, fanns några av hennes mest kända sånger med, bland andra Mercedes Benz och Me and Bobby McGee.

Janis Joplin är en av de fem största som ingår i vad som brukas kallas 27 Club, med rockstjärnor som dött vid 27 års ålder.

Hennes liv har beskrivits i mändger av böcker, bland annat boken Scars of Sweet Paradise, skriven av Alice Echols. Det senaste året har en bok av Janis syster Laura kommit: Love, Janis.

Filmen The Rose från 1979 med Bette Midler i huvudrollen har också hämtat stor del av handlingen från Joplins liv. Janis Joplin invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1995 "

Text Hämtad från Wikipedia :)

 

Här är lite låtar av henne, hon är grym. Tyvärr tog drogerna henne väldigt tidigt.

 

 

´


 

KRAM

Hur fostrar man en 3 månaders bebis?

Hej haha

Jag fick en kommentar imorse om hur korkad jag var som köpte en body för 299 kr till min son.
Att jag bara klär min son och jag skriver inget om hur jag fostrar honom...hmm? Hur fostrar man en 2-3 månaders bebis?
1. Oliwer förstår inte vad jag säger utan allt som kommer ut ur min mun är bla bla bla och ett leende typ
2. Man kan inte precis säga till ett sånt litet barn tex att han inte får dra mamma i håret eller slåss (när han vevar okontrollerat med händerna, gulligt)
Så vad han/hon menande med att jag inte skriver nått om hur jag fostrar honom förstår jag inte riktigt.

Sen skrev även denna person att jag lever på socialbidrag vilket är FEL.Så puttinuttit med det är FEL hihi
Jag har inte fått socialbidrag sedan augusti månad innan Oliwer kom. Så det är fel. Sen så har jag en sambo som tjänar en del pengar så jag har råd att köpa en body för 299 kr, jag skulle kunna köpa en body för 599 kr och det skulle inte spela någon roll för dig för du ska inte bry dig om vad jag köper eller inte till min son.

Så detta var ännu ett bevis på hur korkad den mänskliga rasen är hehe ;)
Fy fy på dig din lille kommentarsälskare =P

hahaha :)

Så här löd kommentaren:
Anonym om Ruthless & Toothless clothing:
Vem köper märkeskläder till en unge ?
Ungen förstår inte vad det är den har på sig, så det är bättre att du sparar pengarna så du har något att leva på när din minimala föräldrapenga är slut, och du går på socialbidrag istället.

Och du, barn är inte en acessoar !
Du skriver inte något om hur du fostrar din son, utan bara vad han har på sig.
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 213.200.183.113

Fin design och nya skor

Helloooo

Sitter här hemma i lägenheten efter en lång dag. Som ni ser har jag fått en ny design gjord av Emma. Hon är jätte duktig, det ser ni va?:) Super nöjd. Väldigt stilren och mogen design.
Jag har varit i stan idag och hittade ett par snygga skor i en liten butik i Hötorget. Köpte även några julklappar :) 


Mina nya shoes =)


Oliwes nya shoes


Oliwers nya skjorta, vad ska han göra med sin f*cking skjorta?



Kram

Klart!

Nu är jag färdig med din design, Love! Jag hoppas verkligen att du blev nöjd och tycker att den är fin :)
/ Emma

Ruthless & Toothless clothing

Tjena mors!

 

Oliwer och jag har varit hemma hela dagen idag. Bara gjort ingenting inprincip. Jag har surfat runt lite på nätet och tittat efter julklappar jag ska köpa. Säg ingenting till Oliwer men den här bodyn från Ruthless & Toothless är på väg hem till oss HIHI men lova säg inget. Det är en av hans julklappar. Den var dyr dock för att vara en body
299 kr kostade den men det är nog för att det är just det märket. Det är märke som precis börjat lanseras i Sverige. Den här bodyn har varit slut nästan överallt och till slut hittade jag den på www.barnlyan.se
Skit tuffa kläder. Jag har hittat massa bra barnkläder(leksaker)s hemsidor idag. Och på barnlyan har dem just nu fraktfritt hela november ut.
Till Daniel så har jag hittad den perfekta julklappen. Men de säger jag inte vad det är, man vet inte om han läser bloggen någon gång.

Hur går det för er med julklapparna? Har ni hittad något fint?
Vad ska man köpa till ett barn som är 3-4 månader?

 

 

Body köpt från barnlyan.se märket: Ruthless & Toothless

 

Övas för fullt inför Lucia

Vi komma vi komma från pepparkakebebis-land
Och vägen vi kryper tillsammans hand i hand
Så söta så söta vi äro alla tre
Fina ögon har vi och hattarna på sne

 

 

Tre bebis tre bebis från pepparkakebebis-land
Till Julen till Julen vi kryper hand i hand
Men tomten och pappa vid lämna vid vår spis
För vi ville mysa med våran mammafavogris

 

(Jag ändrade lite på texten hehe)

 

Dålig uppdatering-

Hej....


Jag har inte varit aktiv på bloggen idag eller så men jag har en anledning. Just nu har min bästa kompis det jobbigt. Det har hänt en sak i hennes liv som är hemskt. Så jag vill finnas där för henne sådärför har bloggandet inte kommit i första hand....

Hoppas ni förstår

kram Love

Imorgon blir det bättre

24 November- Modefotografering? Vill du följa med?

Hej !

Jag vaknade av att någon med dolt nummer ringer mig först tvekar jag på om jag ska svara men tillslut bestämmer jag mig för att jag svarar väll då! Säger trött som jag är " Hej ? "
Och till min stora förvåning så berättar tjejen på andra sidan av luren att min andra bästa kompis Elise har varit och fixat sig och blivit fotad(modell för en dag) hos dem och nu har hon skrivit upp mig. Så nu fick jag frågan om jag skulle vilja komma dit och bli hel stylad, smink och hår. IMORGON?!?! Jag bara trött som jag fortfarande är " Ja men varför inte, är det gratis?" Jo men det var det sa tjejen, allt var gratis FÖRUTOM bilderna men det var inget köptvång. Elise och hennes kompis hade varit där och de köpte inte en ända bild hehe

Så imorgon klockan 13.00 på Kungsgatan 2 ska jag och 3 personer till bli sminkade och fixade i håret.
Det kostar ingenting om man inte vill köpa bilderna. Vad bilderna kostar vet jag inte ännu. Men som sagt inget köptvång. Man måste komma dit osminkad och ostylad. Ta med sig 3 ombyten. Och accesorer om man vill.

Deras hemsida: The Studio Group

Så vill du följa med mig imorgon på denna heldag (3-4 timmar) av roligheter. Du får en hel make over, du blir modell för en dag! Jag kommer lotta ut så att 2-3 personer får följa med mig imorgon. Lämna din mail så jag kan kontakta dig. Anmäl ditt intresse senast klockan 17.00 idag den 24/11-09 och imorgon den 25/11-09 så kör vi.
Skoj va?

(Du måste vara över 18 år)


Mitt hjärta- Oliwer Videoklipp

Tuben- 23 November

Hejsan!

Nu drar jag och Oliwer till tuben, i farsta. Föräldragruppen alltså, ska bli superkul.
Men vi hörs senare idag och glöm inte tävla för gudskull bara 7-9 dagar kvar tills tävlingarna avslutas.


Såhär ser vi ut idag...:)


Kram

Ps. senare kommer dagens outfit upp i videoblogg :)

Den eviga amningsfrågan?- Dagens fråga

Hej tjejer, jaa för den här frågan riktar sig enbart till tjejer om inte den där killen som försökte producera mjölk nu har lyckas men det tvekar jag starkt på så..hej på er tjejer.

Jag står i valet och kvalet på hur länge jag vill amma. Jag tycker att amma är skit mysigt och närheten är underbar men det kan också vara lite påfrestande att hela tiden vara en mjölkbar. Jag tycker även att amningshormonerna jag har är väldigt påfrestande. Jag som person har aldrig varit särkilt överrens med dessa hormoner, vi har liksom aldrig varit "vänner". Hormoner och jag= NO NO NO
Det är därför jag inte kunnit äta p-piller eller andra preventilmedel med för mycket hormoner i för jag blir helt hormonell. Jag blir deppig och ledsen. Jag kan gå från glad till arg på en millesekund. Och det här får jag när jag har PMS också ..så ni förstår mitt problem. Jag är jätte tacksam att jag har kunnat amma i huvudtaget men nu börjar jag tänka på hur länge till jag ska hålla på. Jag funderar på att amma max tills Oliwer är 4 månader alltså om 1 1/2 månad till.

Så nu undrar jag:


När slutade ni amma och varför?
Hur tycker du att aming är/var ?
Fördelar med amma? Nackdelar?






Kram Love o Oliwer


SISTA DAGEN:
Glöm inte rösta på mig om du är supersnäll till "Årets mammablogg"
Jag behöver DIN röst HÄR: http://dianasblogg.blogg.se/2009/november/arets-basta-mammablogg-rostning.html

PLUS TÄVLINGARNA JAG HAR

Söndag 22 November

Sitter vid datorn, family guy går på tv men ingen tittar. Det är mörkt ute, eller inte mörkt men mörkt dystert trist äckligt väder ute. Oliwer snarkar sött i babysittern. Daniel sover i sängen efter ha suttit uppe hela natten IGEN för att spela det så kallade "häftiga, roliga, coola" spelat WOW... vilket jag inte håller med om utan det är mera "tråkigt, för barn, och inte för en 21 årig kille med barn" men jag blev nedröstad.

Jag satt igång en tävling i natt igen. Redan 9 deltagare och det är ungefär 9 dagar kvar av tävlingen. Det två fina tävlar i min blogg och jag hoppas att det är många som deltar. Roligare då.

Jag känner att jag luktar någon konstig lukt. Jag tror den kallas "sur bröstmjölk från din ammningsBH" lukt.
Jag sitter med rent hår för det är relativt nytvättad. Tvättade mig igår så det räcker en dag till, så funkar det när man är mamma men hinner inte mycket mera än så ibland. Man är glad om man har hunnit rullat på lite roll-on så att man inte luktar svett.Jo,  för svett det luktar man, jag tror det har med amningen att göra och alla hormoner. Jag kan komma på mig själv lukta som en lastbilschafför på en varm sommardag..ush..

Idag blir det middag hos Daniels mamma och Anders. Gott, hoppas. Försöker fortfarnade komma på vilka vi ska fira jul med. Jätte jobbigt beslut. Vilka väljer man? Hur firar ni jul ?

Tråkigt inlägg va? hehe

Kram


Glöm inte rösta på mig om du är supersnäll till "Årets mammablogg"
Jag behöver DIN röst HÄR: http://dianasblogg.blogg.se/2009/november/arets-basta-mammablogg-rostning.html

Tävling i samarbete med mykidoo.se


"Var med och tävla om fina leksaker ifrån
 Mykidoo mommyatnineteen.blogg.se"




      

Här har du en förklaring på produkterna du kan vinna:

FÖRSTA PRIS:
Xylofon:
Från 3 år. Musikintrument med olika långa plattor för varierande toner. De kortaste plattorna ger lägsta tonerna. Barnet utvecklar ljud,rytm och takt, och lär sig urskilja olika toner.

ANDRA PRIS:
Stapelringar:
 Från 1,5 år. Graderingsövning. Barnet upplever färg och form.

Alla MyKidoo produkter är testade enligt gällande säkerhetskrav i Sverige och Europa.


Så här gör du för att tävla:

Kopiera bild + texten ovan och lägg upp på din blogg.
Lämna en kommentar att du är med och tävlar. 
Glöm EJ att lämna din mailadress.

Tävlingen avslutas den 1 December

Bildfest- PARTY

Nu blir det bildfest... från min datas webcam :)
Det är en blandning
av gamla bilder på mig när jag har haft tråkigt och fotat och när jag och Oliwer poserade skiten ur oss nyss heheheh
Enjoy










Se vad  kul man kan ha med en webcam och en son

Kramar från oss - familjen VI

Ändringar i tävlingen

Hej tjejer, killar djur eller moster

Nu blir de lite ändringar i tävlingen nämlingen att vi skippar motiveringen. Du behöver alltså INTE motivera varför just du ska vinna utan jag lottar ut än vinnare genom att dra ett nummer eller dylikt. Sen vill jag även tacka alla er som svarade på frågan om tävlingen var för svår.. det hjälpte mig att förstå hur ni tycker och tänker.
Och jag menade verkligen inte det som ett påhopp eller ett tvång att ni måste tävla ville bara veta om det var krångliga regler som att jag fick höra att det var lite för svårt men nu gör jag det ialla fall lite enklare.

Så skit i motiveringen och tävla om du vill och behöver vinna ett 3-pack namnnappar.

Inom 24 h kommer nästa tävling upp och då tävlar ni om dessa två priser.
 FRÅN Mykidoo.se

Ang. Tävlingen

Får jag fråga alla er som läser bloggen, tycker ni att reglerna i tävlingen är för krångliga?
Snälla svara ärligt som att jag har faktiskt inte gjort reglerna själv så jag trodde att det var rimliga regler som att det är alltid så reglerna har varit när jag har tävlat förut...

Hur känner ni? Är det för svårt?

Kram Love

Dåligt med kommentarer igen.. trist

Hej tjejer och killar som läser bloggen...

Jag tycker det är så tråkigt att ni inte lämnar ett avtryck när ni läser bloggen.
Inte ens mer än 5 personer är med i tävlingen..vilket suger när jag har slitit för att ordna en tävling med fina priser för er... Trist juh

Förresten
vem åker ur idol? Jag tror Reza....


Kram Love

Sick world

Vi måste allvarligt talat bo i en väldigt väldigt sjuk värld. Jag går in på aftonbladet.se nyss som jag alltid gör för att läsa om dagens/nattens händelser. Och ser en stor rubrik " Höggravid våldtagen av okänd" och bara det är ju så himla sjukt chockande att någon kan våldta en kvinna men en höggravid kvinna också där borde ju droppen ha runnit över för längesedan men det slutar inte där utan denna man har våldtagit en kvinna, en höggravid kvinna, en höggravida 20 årig kvinna, en höggravid 20 årig kvinna i HENNES EGET HEM.
Nu kan man verkligen säga "Vart fan är världen påväg"

Här är artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6154294.ab

Självklart var det i Haninge en bit utanför stor Stockholm. Där jag har bott i stora delar av mitt liv.
Där jag känner de flesta som bor där eller åtminstonde vet om.

Ska man nu vara rädd att vara i sitt eget hem också? Räcker det inte att man är paranoid nog när man går ute med sin barnvagn en timme lite för sent. Nu ska man också vara orolig för att vara hemma.

Fy tusan

En förundrande Love

Another day in heaven- tooth heaven

Sitter här i mörkret i mitt gamla rum, i mitt gamla hem. Jag sov hos mamma och pappa i natt. Varför?
Jo 1. Orkade inte åka hem, lat 2. Ska till min farmor idag och det är närmare dit härifrån, lat

                                                     Oliwer ligger och sover såhär nu



Oliwer ligger och snarkar högt och njuter av sin sömn. Just det, jag tror nämlingen att han börjar få tänder. Jag kan skymta något vitt stigande ifrån hans tandkött. What can it be? Han har ju faktiskt börjat dregla mycket. Vill bita på sina händer och suga mycket på allt han kommer över. Näsor speciellt.
Han är väldigt gnällig, mer än han har varit förut. Time will tell ...

Sen igår var vi ju på BVC... Oliwer väger nu 6450 gram och är 59,7 cm lång och har 40 i huvudomkrets.
Nästa gång jag ska till BVC är den 10 December(Oliwer fyller 3 månader), om ungefär 2 veckor lite mer. Då är det dags för den första vaccinsprutan... jag är faktiskt inte så rädd för den ännu men jag lovar när jag står där och ser han ha ont så kommer nog mitt mammahjärta blöda lite.

Fick ett sms imorse från bubbelroom att nu hade mina kläder kommit. Så jag ska till pressbyrån och hämta ut dem JIPPIE. Snabblevernas är det ialla fall. Beställde i måndags eller tisdags och nu är det fredag och kläderna är här. Bra.

                                              Oliwer igår då sov han såhär



Kram



TÄVLINGAR:
I SAMARBETE MED


 Och



Snart sparkar jag igång en till tävling. Denna tävling är i samarbete med Mykidoo och startat inom kort.
Den måste ni bara vara med i den har ett fint fint pris.
Men glöm inte
att delta i min andra tävling om ett 3pack nappar med ditt personliga tryck på ifrån namnnappen.se
Tävla i den HÄR

Dagens outfit- Videoblogg




Först och främst vill jag påminna dig om tävlingen jag annordnar här nedan
Tryck på länken
Det är bara 1 ända tjej som har tävlat än så länge så kom igen nu...

Och sen glöm inte rösta på mig i till titeln "Årets mammablogg" Det gör du HÄR

FÖRSTA TÄVLIGEN SOM JAG FIXAR ÅT ER: VA MED OCH TÄVLA :)

"Var med och tävla om ett valfritt 3-pack namnappar
hos Namnnappen mommyatnineteen.blogg.se"


Nu drar även jag igång en tävling här på bloggen i sammarbeta med Namnnappen!
Det du kan vinna är ett valfritt trepack nappar med valfri text

Tävlingsregler:
1. Gå in på www.namnnappen.se och välj vilka nappmodell och vilken text på nappen du skulle vilja ha om du vann

2. Regelnummer TVÅ
Kopiera bild + texten ovan och lägg upp på din blogg, se till så att länkarna fungerar!Lämna en kommentar om vilken modell på nappen och vilken text du skulle vilja ha tryckt på dina nappar och glöm inte lämna din mailadress.

Tävlingen avslutas den 30 November.
Jag kommer avgöra vilken motivering som var bäst och där efter kommer den personen vinna, enkelt.

Skulle det vara så att du har blogg men inte har barn så har du säkert barn på något sätt runt omkring dig.
Kompisar, släktingar inte vet jag :) Kom igen nu TÄVLA TÄVLA TÄVLA

 

Missunderstanding

Hej alla kära läsare!

Det har blivit ett enormt fel i röstningen hos Diana ang. titeln som "Årets mammablogg" . Det finns en röstningsräknare där som man bara trycker i den man vill rösta på och röstar MEN vissa av mina läsare har skrivit mitt namn www.mommyatnineteen.blogg.se i kommenteringsfältet och därför RÄKNAS INTE dessa röster :(
Snälla alla ni som har röstat på mig men har gjort misstagen att skrivit där jag är super tacksam för era röster men snälla snälla ta er tid och ändra det. Ni kan bara rösta på en person för röstningsräknaren känner av Ip-adresserna.

Jag publicerar alla era bloggars namn som tack för hjälpen :)



Gå in igen på denna länk och rösta igen på mig så jag har en chans att vinna denna titeln, jag vill jätte gärna vinna.

Kramar

Whats in your diaperbag?

Usäkta frisyren men det regnade faktiskt ute idag

 


 

Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Har du röstat på mig?
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Hej, jag lidar av ihop sittande lår..

Tjena mors

Jag har alltid haft stora lår, och med stora lår kommer ofta en rumpa men den tar vi en annan gång.
Jag har spelat handboll stora delar av mitt liv så därför får man rätt stora lår av olika anledningar men det jag vill komma till är att : Jag lider av ihop sittande lår och det blir ganska fult på bilder när man ser ut som en ihop vuxen sjöjungfru för det finns ingen luft i mellan låren på bilderna... det är då jag har ett tips för er som har som jag ihop sittande lår som gillar att vara fina på bilderna.

Titta här

Såhär ser jag ut utan tricket

Såhär ser jag ut med tricket

Jo det är inte hjärnkirugi men ändå, du står liksom lite ihop med fötterna som att du går innåt med fötterna och trycker ut låren samtidigt. Det är lite obehagligt men det blir snyggt. Förstår ni ?:)
Sen är detta en väldigt ytlig handling men ibland vill man faktiskt ha en snygg kropp och då får man faktiskt ta till med lite naturligt fusk.

Här är förresten mina nya sköna skor med mysig fodring

så att fossingarna blir varma i vinter

 

TODILOOOO



Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Har du röstat på mig?
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Dame it lets go

Hej!

Fan jag skiter i hur mycket WT stämpeln rycker ifrån Ullared men jag vill fan dit.. kalla mig vad ni vill men är det billigt då vill jag dit. Jag älskar att handla när det är röda lappar i affärerna.. ärvt ifrån min mormor. RÖDA LAPPAR FTW :)

vad säger ni? Ska vi dra ett gäng till Ullared och shoppa någon gång? Jag vet att jag vill hur känner ni?
Billigt, billigt o billigt mycket skräp säkert men det är ju billigt skräp.

ULLARED HERE WE
COME eller?



KRAMAR



Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Har du röstat på mig?
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Ohh two games in short time :)



Ny tävling hos Rebecca
Tävla om ett hemligt paket till värde av 100-500 kr
Vill du tävla om detta? Tävla HÄR




Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Har du röstat på mig?
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Game time




"Var med och tävla om ett valfritt 3-pack namnappar

hos NamnnappenWiggo.org"


Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Har du röstat på mig?
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Sleepy

Hej!

Vaknade för en stund av att Oliwer är skit pigg och låg och sprattla med armar och ben.
Han var inte trött alls men helt plötsligt när jag väll bestämde mig för att ge upp och kliva upp, va tror ni händer?
Oliwer somnar helt lugnt om och nu sitter jag här klockan 08.24 trött som en gris.
Det är bra att jag är uppe dock som att jag ska vara borta klockan 11.00 men ändå.
Att sova till 09.00 hade varit skönt...

Jag är så bortskämd min son har sovit det senaste dagarna till klockan 12.00 och till och med 13.30 på dagarna så att gå upp så här tidigt är jag inte van vid. Nej nu blir det nog att koka lite vatten och ta mig en kopp te och sminka i ordning mig för att sedan väcka sömntute bebis och åka iväg.


Love klockan 08.24 på morgonen ...tröttttttt



Hur länge sover era barn på morgonen?


Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Har du röstat på mig?
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Delivery? Here please

Nu har jag fått Daniel att köpa två klädesplagg till mig från bubbleroom.se
WIE snälla pojkvän.
Det som är på väg hem till mig nu är dessa två plagg


Denna topp för 129 kr REA ME LOVE
(finns även i svart och rött)

Och dessa leggings för 199 kr
AWSOME

Kram


 

Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

I dont understand

Jag kommer på mig själv att sitta och tänka ut kluriga rubriker eller bra saker att skriva om på bloggen. Det har blivit som ett "jobb" för mig att blogga, jag tjänar inte ett öre på det men jag känner ändå mig tvungen till att publicera 1-3 inlägg per dag. Det känns som att jag är skyldig alla mina läsare det. Jag började skriva denna blogg för skojs skull i mars 2009 ihopp om att den skulle få mycket läsare och vara en välbesökt blogg.
Jag undrar ibland varför vissa bloggar blev populära och andra har inga läsare alls. Vad gör en bra blogg?
Är det texterna, bilderna eller personen? Jag menar varför blev tex. Stina-lee, blondinbella och kenza Sveriges mest lästa bloggar? Vad gör dem så bra? Måste man se bra ut för att driva en bra blogg?
Måste man ha dagens outfit varje dag för att få läsare att stanna? Måste man vara modeintresserad eller kan en tjej som skriver om sin vardag med sin son bli en populär blogg eller räcker det bara inte? Måste man kanske ha något mera som sticker ut? Ska man har varit känd på någotsätt eller varit med i en eller flera filmer? Ska man ha varit modell ? Jag undrar det varje dag hur man får flera läsare för jag kan ju inte sitta och ljuga och säga att jag inte är avundsjuk på alla de bloggarna som blir bjudna på diverse olika kändisevenmangen. Hur känner ni?

Hur får en topp blogg? Eller hur gör man?

Frågorna till er är många men svara på dessa frågor...
1. Skulle du vilja ha en "KÄND" blogg?
2. Hur tror du att man får en känd blogg?
3. Vad är det bästa en bloggare kan göra?
4. Bilder eller text? Vad är bäst?



KRAMAR

God morning

Hej!

Som rubriken lyder, god morgon.
Jag och Oliwer vakna nu. Sen Oliwer blev lite krasslig så kan han sova hur länge som helst på morgonen. Det är ofta jag som vaknar och inser att vi måste gå upp så antingen har det med att han är lite sjuk att göra eller att han är väldigt väldigt trött bebis.
Vi var på sjukhuset igår, barnakuten. Oliwer hade 3 skrikattacker igår som varandra 30 min, 15 min och 5 minuter som gjorde han otröstlig. Han ville inte ha mat, han ville ingenting förutom att gråta och tillsslut efter varje skrikattack så somnade han av utmatning så vi åkte in för att kolla så att han inte hade öroninflammation eller nått sådant.
Vi kommer in och blir jätte bra bemött av personlen. Vi fick först gå in i mottagningsrummet där det togs tempen och vägning av Oliwer. (inte tempen på mig haha) BTW han väger nu 6370 gram.
Sen så får vi ett eget rum så vi slipper sitta i väntrummet med alla andra sjuka människor. Efter 1 h ungefär kommer läkaren in, jätte trevlig tjej. Hon tittar och undersöker Oliwer från topp till tå. Han gillade inte när hon skulle titta in i hans öron eller hals... då skrek han. Men hon sa att han låter lite roslig när hon lyssnade på hans hjärta och att han är sjuk men hon vet varför han får dessa skrikattacker så hon ger oss en remiss till öronläkaren för att titta om han har öroninflammation. Så jag och Oliwer ska eventuellt till örondoktorn imorgon men det känns som att han inte har lika ont idag som igår. Men det är jobbigt att se Oliwer sjuk men han är så pass glad ändå att man inte tänker det värsta om ni förstår mig. Jag är självklart orolig det var därför jag åkte in men han är ju så pass pigg annars nu så.


Oliwer och sin trötta pappa (som kommer döda mig för att jag la ut bilden på honom)






Glöm inte rösta på till "Årets mamma blogg"
Nu är det bara 10 nominerade kvar och därför ber jag dig om DIN röst
Gå in HÄR för att trycka i vilken blogg du vill röstas på.

Thank you so so so much- RÖSTA PÅ MIG

Hej!

Gud va glad jag är :) Tack vare er, alla mina läsare så har lilla jag gått vidare i "Årets mammablogg" tävling. Jag är en av det 10 bästa mammabloggarna pga av ER. Tack tack och tack.
Men det är nu det gäller....

Nu måste jag be er rösta igen så jag kan vinna hela tävlingen. Även om jag kanske inte är den största bloggen hoppas jag att mina läsare känner att min blogg är så pass bra att den kan vinna titeln som "Årets mammablogg".
Om ni vill rösta på mig så röstar ni här http://dianasblogg.blogg.se/2009/november/arets-basta-mammablogg-rostning.html

 

Så nu ber jag er alla läsare att rösta på mig. Självklart gäller samma sak att alla läsare som har röstat på mig kommer självklart bli länkade som tack för att ni tog er tid att rösta.
Jag kommer inte muta med någon present eller så för jag vill ändå att ni röstar för att ni tycker min blogg är värd att vinna.

 

Har du röstat? Skriv det här ....


Pore baby

Min lille älskling är sjuk :( Han är jätte förkyld och har hosta. Riktigt otäckt faktiskt. Han får lite näsdroppar och ifall det inte blir bättre så ska jag till apoteket och köpa nässpray för bebisar som finns. Så självklart blir det ingen Tuben för mig och Oliwer idag. Jag tror inte det är bra att vara ibland så mycket andra barn när man är en sjukling som han. Hoppas han blir bättre snart för hans egen skull och för min, det är ju jätte jobbigt att inte kunna andas ibland.
Men han är glad ändå verkar det som. Titta bara på bilderna på sjuklingen...




Nu ska Oliwer och jag mysa lite och kolla på "The hangover"
Annars blir det bara en lugn hemma dag idag för oss två

Vad ska ni göra idag ?

Kram

JERK, STUPID AND SIMPLE A IDIOT

USH USH USH va trött jag blir.
Jag är inte perfekt men jag får hoppas att jag är bättre än denna människa.

Jävla idiot.
Hon är en så billig och elak människa så man undrar ju om hon har djävulen och liemannen som föräldrar typ.

Nu kanske jag är lika dum som hon men jag är allt för trött för att inte reagera längre. Hon gör faktiskt människor ledsna.
Jag talar ju självklart om Alexandra AKA KISSIE...
Hon måste ju vara korkad att hon bara för att få läsare provecera så mycket människor som hon verkligen gör.

Hon hoppar på alla möjliga olika människotyper.
Alla som inte är som "hon" men vem fan är hon? Liksom är hon verkligen den människan som hon försöker vara på bloggen? Jag tror inte det, hon skulle aldrig stå för allting som hon skriver om. Skulle man konfrentera henne om allt hon skriver om så tror jag inte hon skulle vara lika kaxig i verkligheten.

Jag har faktiskt träffat Kissie, det var när jag skrev en annan typ av blogg för en annan hemsida för några år sedan. Hon var en tyst och blyg tjej som inte alls var kaxig. Hon var ganska tillbaka lutad enligt min åsikt.
Jag kanske har fel, hon kanske är världen snällaste men i mina ögon är hon en väldigt osäker tjej. Jag tror egentligen att det är ganska synd om henne. Hon känner nog att hon måste hoppa på alla andra människor för att hon själv är väldigt osäker.

Hon har faktiskt ganska mycket brister hon också och för att känna sig bättre om sig själv så klankar hon ner på andra. Som idag skrev hon ett inlägg om folk som har lår som går ihop och jag citerar henne " det finns inga fula människor bara lata". Hon tycker inte lår som går ihop är atraktivt nej men du kanske menar attraktivt Kissie ?

Alla vi minns väll hennes inlägg om hennes hat emot mammor? Och våra tjocka rumpor och vagnar på trottoaren?
Hennes blogg handlar bara om att provicera och hon lyckas ju också. Hon har en av Svergies mest lästa bloggar.
Och visst jag läser inte hennes blogg ofta men någongång då och då och även om man tycker bloggen är dålig och värdelös så dras man ända av att läsa om vad hon "hatar" denna dag. Och det är väll därför hennes blogg funkar. Folk älskar folk att störa sig på. Och många stör sig på henne.  Hoppas att hon någon dag inser att hennes blogg är elak och att hon faktiskt inser att livet har mer än att bara festa och att vara elak mot andra. Hon är ju ändå 18 år!!! När ska hon växa upp?

Sorry men jag dissar Kissie och jag hissar hellre en bloggare som foki eller stina-lee
De är bloggare som har läsare som läser deras bloggar för rätt anledning.

Såhär trött blir jag på Kissie

 

KISSIES JÄTTE "BRA" BLOGG


9 weeks and 3 days- The naked truth


Nu delar jag med mig igen om hur jag ser ut 9 veckor och 3 dagar efter förlossningen.
Mina bristningar och pösmage, yes yes =)
Som att jag nu delade med mig av mina hemligheter ;)(Jag tjatar) tycker jag du borde rösta på mig till "årets mammablogg" via denna länk http://dianasblogg.blogg.se/2009/november/arets-mammablogg.html
Nominera mig snälla, det är sista dagen idag för imorgon tar det ut den 10 bloggarna med flest nomineringar.

Har du redan nominerat min blogg tack så mycket och var roligt att du gillar bloggen har du inte det så har du ju fortfarande chansen ett tag till.

Här ser du hur jag ser ut idag 9 veckor och 3 dagar efter förlossningen



Invitations

Hej!

Nu har inbjudningskorten till dopet kommit WIEEEE
Va kul. Nu ska jag skriva upp vilka jag ska bjuda och sen blir av att köpa massa frimärken och posta inbjudningarna :)

JIPPIE

PS Jag har inte fått en kommentar på mina 4 sista inlägg..skit tråkigt speciellt när jag lägger ut massa bilder på mig och Oliwer :(

Sometimes






Five dirty secrets

Hej!

Jag tänkte dela med mig av 5 saker om mig själv som inte många vet

1. Jag är mörkrädd

2. Jag har spelat handboll hela mitt liv

3. Jag har velat operera brösten sen jag var 15 år(Lidit av att blivit kallad plankan osv under uppväxten)
Lång och smal blir lätt så...

4. Jag har bara två riktigt nära vänner

5. Jag har en tatuering vid ljumsken...



Kram


Not alone anymore

Hej!

Sitter och fixar och trixar här hemma, har varit och "stor"handlat idag. Oliwer, Daniel och jag får nämlingen gäster ikväll. Vidar och hans mamma Grynet och Kevin kommer hit och tittar på idol. Oliwer har sovit hela dagen nästan så att han ska orka vara uppe tills röstningen är över haha....
Jag ska snart börja laga mat men jag måste faktiskt gå ner till affären och köpa ägg och ströbröd...JOBBIGT men jag måste. Jag ska bjuda på något riktigt gott hoppas jag att det blir.

Fredagsmys idag.
Nu bjuder jag på lite egolita bilder på mig själv :) Jag har ju sminkat mig för en gångskull så jag måste visa upp mig :)



KRAM

I want to remind you to VOTE

Hej tjejer,killar och barn.


Tycker ni min blogg är bra? Underhållande? Rolig? och Intressant?
Om ni svarar JA på åtminstonde 2 av dessa frågor så tycker jag ni borde rösta på mig till "Årets mammablogg"
Jag är en liten blogg och har kanske inte så jätte många läsare som vissa av det större bloggarna.
Men jag har kanske få men speciella läsare så visa det nu för mig att det är er jag skriver för och rösta på mig till att bli årets mama :) Rösta och skriv " Jag röstar på mommyatnineteen.blogg.se" och det kan ni göra HÄR

Jag som jag har skrivit tidigare kommer publicera alla eras bloggar om du/ni röstar på mig
Det kommer vara ett helt inlägg där era bloggar kommer synas med länk som tack för hjälpen.


Röstade du på mig? Skriv det till mig

PUSS PÅ ER

Min sötnos..



Dessa fina bilder tog Michaela på Tuben i måndags.. en liten surpuppa till modell :P

KRAM

Oliwer is my baby boy

Nu är jag hemma igen efter en liten dag på stan med mamma. Hon slutade rätt tidigt så vi gick runt med bajen Oliwer i globen. Jag fick med mig en billig jacka hem från H&M för 299 kr men dock var den i storkel 42 jag har liksom storlek 36-38 men men vi bestämde oss att den var så pass billig så den kunde få vara lite stor, herregud har man en fjällräven i några storlekar för stor så kan man ju ha vilket jacka som helst lite stor. Nu är jag liksom inte stor som ett hus utan bara som ett tält... hehe

Jag blev så mobbad i ansiktet så därför var detta den ända utvägen hehe

 

Kram Love

We are not a shamed- H.A.M.M.A.R.B.Y

Jag och Oliwer vill bara berätta att vi är stolta Hammarbyare. Vi bryr oss inte alls om Hammarby ligger i Allsvenskan eller divison 3 vi älskar alltid bajen i vått och torrt. Oliwer är inskriven i Bajen fans och har valt själv att bli bajare. (Han viskade det till mig) Och därför vill vi visa upp dessa fina bilder på den nyblivna bajaren.

 

Kram från superetta älskarna Oliwer och Love

The answer to your questions.

Mina svar är markerade med tjock text.
GLÖM INTE LÄSA OM VÅRAN DAG PÅ BABYSIMMET NEDAN


Jennie- Mamma till Kevin
Hur lång och hur mkt väger Oliwer nu? Vad har han för storlek på kläderna? Hur sover han på natten? När brukar han vanligtvis somna och hur länge sover han innan det är dags för mat igen? Är han nå stark i nacken än då? Låter du han ligga mkt på mage? Är han snäll bebis är han mkt gnällig?
Tack för att du delar med dig av ditt liv det är roligt att läsa:)

Svar: När jag var på BVC sist så vägde han 5820 gram jag vet dock inte hur lång han är. Han har 56 och 62 i kläderna. Han sover otroligt bra på nätterna och jag vet faktiskt inte när han vaknar för jag bara ger han tutten och sen råkar jag nog somna om. Hinner inte kolla klockan.
Han är ganska stark i nacken och ja jag låter han ligga på magen för att öva. Han är en superduper snäll bebis. Va roligt att du gillar min blogg. KRAM PÅ DIG


Hannele - Mamma till Kevin:
Ja då passar jag på att fråga en sak. Är nyfiken.
Hur visste du att jag gillar att fota? :)
Jag blev nämligen helt paff när det stod att jag gillar att fota för att det är sant, men jag har ju aldrig nämnt det i min blogg :P vad jag vet om :P
Denna fråga är kanske en dum fråga, men ja du har ju frågestund så :)

Svar:
Hej!
haha du har frågat mig det förut. Jag ärligt talat inte hur jag vet det. Jag tror jag bara kände på mig det som att du har i din presentations din kameras modellnamn. Och sen så fotar du mycket och fint. Jag har inget bättre svar. Jag kanske är synsk. hehe


Thess, 17 år och mamma
Hur har ditt och Daniels förhållande till varandra blivit efter att ni fått barn tillsammans? :)

Svar: Hmm det har ju förändrats på det sätter att inte är varandras nummer 1 längre. Oliwer kommer alltid först. Men jag är otroligt glad att jag har honom att dela Oliwer med.

Camilla
När började du gå ut & handla barnkläder??? mest nyfiken för jag vill inte gå ut för tidigt men det är så lockande :P..

Svar: Jag var superduper nojig över att om jag började handla saker till Oliwer så skulle nog hända så jag vågade inte handla förrens efter vecka 24, 25 någongång. Så jag var rätt sen men att köpa kläder. Men det är ju allas eget val när man vill börja. Vissa börjar ju redan i vecka 8.



Jelika
Hur har ditt förhållande till dina vänner blivit efter att du fått barn?

Svar: Hmm det har ju absolut förändras som att mina vänner är i åldrarna 18-21 år och i den ålderna "brukar" man ju köra sina festa,supa dansa år. Jag följer ju inte med på sånt. Så jag träffar bara dem ibland och käkar middag. Men jag pratar ju på telefon med dem ofta.


Thess, 17 år och mamma
Kom på fler frågor, hur tycker du om din kropp såhär en tid efter förlossningen?
Och när förstod du att du fått en förlossningsdepression? Kände du då att du ville gå och prata med någon, att söka hjälp alltså, eller att du hade tillräckligt stöd hemma?

Svar: Jaha okey de är alltid välkommet med flerfrågor.
Hmm min kropp är inte densamma men det gör mig ingenting just nu men självklart vill jag ju försöka få den så som den var innan. Men helt återställd blir den aldrig. Jag har mina fina krigsärr. Jag förstod det eller jag fick det sagt till mig när jag började må dåligt efter 3 dagar efter förlossningen. Jag var superduper lycklig i 3 dagar och sen blev jag bara deppig och jag märkte det direkt. Jag sökte hjälp via BVC ganska snabbt. (Jag går hos en psykolog)


Denice- Hampus mamma
Vad gör du om 5 år?

Svar: Om 5 år så har jag en 5 årig son som heter Oliwer och hans lillebror/lillesyster Milas/(vet inte ännu). Och Daniel och jag bor med våra barn i en lägenhet i Enskede. Jag har precis börjat jobba som fastighetsmäklare. Sen vet jag inte mycket mera vad jag tror. '


Grynet mamma till lille Vidar
Lite vanliga frågor:
Berätta om vad för musik du lyssnar på. 5 favorit band/grupper/artister
Vilken är din favorit affär för dig och för Oliwer?
Vilken är den bästa film du sett?
Hehe ja kommer inte på så mycket :P
Kram

Svar: Tjena Grynet!
Jo om du så gärna vill veta så har jag faktiskt inte några speciella favoriter. Jag lyssnar på allt möjligt från hårdrock till pop. Lugna favoriter till Bandit liksom.
Min favoritaffär att köpa kläder till Oliwer är faktiskt än så länge simpla affärera som H&M, Lindex och KappAhl. Den första filmen som kommer upp i huvudet på mig är nog "Pianisten" men det finns nog bättre.


Elin
Skulle du kunna tänka dig fler barn? När i så fall?
Om ni hade fått en tjej i stället för kille, vad hade hon hetat då? =)

Svar: Jag skulle nog kunna tänka mig 1 barn till. När? Oj det vet jag inte antingen om 1-2 år eller om 4-5 år. Om jag hade fått en tjej hade hon hetat Olivia "TYPISKT VA?" haha


Anonym
I vilken vecka/månad kan man göra abort?
kram

Svar: Oj jag vet inte. Jag tror nog det är fram tills vecka 14 eller något sånt.
Rätta mig om jag har fel.

Erika 17 år och snart mamma!
Vart handlar du mest kläder? (både dig och Oliwer)
Vad har ni för inkomster?
Planerar du att gifta dig?
Kan du inte visa lite mer dagens outfit (för er båda)
Och lite mer bilder hemifrån?


Svar: Hej Erika!
Jag handlar nog mest kläder till Oliwer på H&M, Lindex och Kappahl.
Det är billigt och snyggt. Jag har inte handlat ett plagg till mig själv sen jag födde barn men
om jag handlar så är det nog på budget Gina tricot :)
Jag har mina pengar från försäkringskassan och barnbidraget. Daniel får sin lön från sitt jobb.
Vi har inga planer på att gifta oss ännu.
Jag kan absolut försöka börja med dagens outfit for the mama and the baby hehe
Och många vill se min nya lägenhet så jag ska publicera lite bilder snart.

Kram


Anonym
Har du kvar dina gamla vänner?
Vad sa din familj när du blev gravid?

Svar: Första frågan finns svar på ovan.
Andra frågan: Min familj reagerade självklart på att jag skulle bli mamma redan men det accepterade mitt och Daniels beslut att behålla barnet. Men det var ju inte överlyckliga då men nu oj oj oj det är störtkära i Oliwer allihopa.

GLÖM INTE LÄSA OM VÅRAN DAG PÅ BABYSIMMET NEDAN

No more questions

GLÖM INTE LÄSA OM VÅRAN DAG PÅ BABYSIMMET NEDAN

 

GLÖM INTE LÄSA OM VÅRAN DAG PÅ BABYSIMMET NEDAN

Under water days, lovely

Hej!

Nu har jag precis kommit hem ifrån en lång fartfull dag. Eller ska vi säga blöt dag?
Oliwer har nämlingen TADAAA babysimmat idag för första gången i hans liv. Som filmen som ni kommer få se visar så var han lite chockad. Det var lite för mycket nytt att ta in på en och samma gång för en nyvaken halvhungrig kille.
Han gillade värmen mest av allt, det är ju liksom 35 grader i luften och i vattnet så det är inte mycket att klaga på. Vi var på badkompaniet i Enskedehallen vid gullmarsplan. Jätte mysigt. Oliwer(jag önskar åt Oliwer) önskar sig en babysimskurs i Julklapp mest av allt. Det finns massa babysimsställen i Stockholm och olika priser. Men det ligger mellan 1000-1800 kr för 8 ggr. Det vill Oliwer ha av tomten.

Här är bilderna från idag

Okej! Jag vet inte min bästa hårdag BLÄ

Så här såg hallen ut, vackert va?


Mamma glad men bebis ser förundrande på alla människor

Titta Oliwer, pappa med kameran LEEEE (nej//Oliwer)

Kom och ta mig långt här ifrån, långt härifrån //Oliwer


Och filmen

 

KRAM

Frågestund från 10/11-09 till 11/11-09

Vote for me

Hej igen!

Som jag skrev tidigare så utses nu "Årets mammablogg" på Dinas blogg och jag skulle vara så extremt tacksam om ni skulle vilja nominera mig. För de 10 bloggarna med flest nomineringar går vidare i tävlingen.
Oftast vinner ju storbloggarna som alla känner till men hjälp mig ändra det. Snälla
Om ni vill vara mitt hjärta nära så nominerar ni HÄR
Snälla hjälp mig!

Jag skriver öppet och ärligt. Hoppas ni gillar min blogg och därför vill hjälpa mig i denna desperata sitatuation :)

Röstar du på mig så får du en länk här på min lilla blogg.
Skriv i kommentarerna att du har röstat osv.
När röstningen är över så kommer jag publicera ett inlägg med alla era bloggar som har röstat på mig eller bara erat namn om ni inte har en blogg och har röstat. Jag kanske inte vinner men jag skulle ända vilja slåss om plasterna :)



RÖSTA PÅ MIN MAMMA =D TRYCK PÅ MIG FÖR ATT RÖSTA // Oliwer



KRAM Love

Oliwer 2 months old

YEAJ, Oliwer 2 månader gammal idag. Han föddes för exakt 2 månader sen och några timmar. Och då var han så liten och puttinuttig och nu ligger han och jollrar i sin babysitter och har växt som aldrig förr. Han också haft bajskalas nu på morgonen. Vi ska iväg nu på ett möte klockan 13.00 och vi har skit bråttom men inte så bråttom att jag inte hinner blogga, såklart.

Här är en bild på Oliwer dagen till ära... stora pojken. Om 2 månader till så får han börja äta smakisar. VA KUL

Nominera mig !

Hej!

Nu utses "Årets mammablogg" på Dinas blogg och jag skulle vara så extremt tacksam om ni skulle vilja nominera mig. För flest nomineringar går vidare i tävlingen. Om ni vill vara mitt hjärta nära så nominerar ni HÄR
Snälla hjälp mig!

Röstar du på mig så får du en länk här på min lilla blogg.
Skriv i kommentarerna att du har röstat osv.

KRAM Love

Oliwer happy boy

A new week and the BBQ (big blog question)

Nu är det Måndag kväll och Oliwer och Daniel myser i soffan. Jag sitter vid datorn och skriver detta. Idag har jag varit på Tuben med Oliwer och träffat bl.a Grynet, Daniella, Robin och Emelie plus barn. Det var trevligt. På onsdag är det babysim med samma gäng och då ska Daniel med :) JIPPIE.... han ska få se sin son simma för första gången. Han är våran superbaby

 

Jag undrar ibland varför man lägger ut sitt liv på en blogg. Det kändes som klyscha att man ville börja blogga när man blev gravid. Varför? Gjorde man det för uppmärksamheten eller bara längtan efter att skriva ner sina tankar och dela dem med alla som vill ta del av mitt liv.

Jag vet ärligt inte varför jag började blogga i samband med min graviditet. Jag tror det var pga att jag läste andra gravidas bloggar. Och det känns som att alla unga människor som är med barn eller har barn bloggar. Har det ett samband?

Men sen tänker jag ju, det finns ju äldre människor som bloggar också så det kanske inte har med åldern att göra. Men ändå.. det ploppar upp nya gravid bloggar här och där nu för tiden och ofta är tjejerna unga. Jag var 19 år gammal och gravid i trejde månaden när jag började blogga.

När jag misstänkte att jag var gravid började jag läsa bloggar om andra som var gravida och då kändes det på något skumt sätt naturligt att börja blogga. Jag tror att det är bra att skriva ner saker men är det bra att dela med sig ? Tjänar man något som människa på att alla vet vad jag tycker och tänker. I dont kow men än så länge gillar jag det men den dagen när jag inte gillar att folk vet vad jag har gjort, hur jag mår eller vad jag kommer göra det är den dagen jag kommer sluta blogga.


Bilder från helgen och från kameran i huvudtaget

Oliwer trött kille i lördagskväll

Oliwer visar sin vackra "buttcrack"

Jag och Oliwer utanför Globens tunnelbana/tvärbana

Oliwers vackra leende :)

Oliwer i sin nya tröja han fick av sin favvo Mormor


Så det var många bilder för ett och samma inlägg :)

GISSA VEM SOM FYLLER MÅNAD IMORGON? Jo OLIWER 2 månader blir han imorgon :)

The father of his life

Hej!

Sent inlägg idag igen, klockan har redan slagt över midnatt och därför är det inte längre farsdag men jag skriver ändå om farsdag. Oliwer pussade sin pappa imorse och grattade honom. Sen drog jag och Oliwer till min mammas pappa o mamma, min morfar o mormor och åt middag hos dem. Trevligt.
Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar för jag ska sova här, jag ska nämlingen till tandläkaren imorgon bitti 09.15 och ska ha barnvakt för Oliwer (NO I DONT WANT TO) under den halvtimman jag ska bort. Jag vill verkligen inte lämna bort honom, jag har inte varit ifrån honom på riktigt ännu. Jag kommer känna mig super tom utan Oliwer i barnvagnen och känslan att jag vet hur han mår och att han mår bra. Jag kommer tänka på honom hela tiden. Sen efter det så är det att åka till Tuben för en ny föräldragruppsträff, så himla kul.

Imorgon senare när jag kommer hem kommer jag ladda över massa bilder på Oliwer. Han är så söt.

KRAM Love

Nattinlägg fy fy

Efter mitt aning djupa inlägg tidigare idag så skriver jag nu ett nattinlägg istället. Jag har besök av Sandra och hennes dotter Angelica. Dem kom hit till oss och käkade pizza och kollade film och de kommer sova över natten i våran bäddsoffa. Oliwer ligger och jollrar och Angelica har haft ont i magen, ingen av dem är vidare trötta men det kommer väll. Oliwer sov så himla bra inatt från klockan 24.00 igår till 12.00 på dagen med två amningar under natten. Sen somnade han om efter ett tag och sov 1 h till. TRÖTT BEBIS.

Han är så underbart go och söt som socker att titta på. Super gullig. Imorgon blir det massa bilder på bloggen. Och det är farsdag. Daniels första farsdag.




KRAM

Djupa tankar och jag öppnar upp mig för er

Hoppas ni hittade många nya mysiga bloggar att läsa. Det är alltid ett bra tidsfördriv att läsa bloggar, just ask me I know :P
Idag är det Lördag den 7 November och det är alltid trevligt. Idag ska vi snart ut och ta en promenad med Oliwer och sen måste jag åka hem och hämta min post osv. Har inte adressändrat i tid så min post kommer fortfarande hem till mina föräldrar. Sen vet jag inte riktigt vad som händer idag eller så men jag tar det som det kommer.

Det är först nu jag kan titta tillbaka på förlossningen och faktiskt njuta lite av det. Jag minns hur lycklig jag var när jag fick upp min son på brösten. Mamma berättade att jag sa såhär när jag fick upp honom " Min son, min son, min son" " Titta det här är min son" och grät och Daniel grät. Jag kan också minnas att när mitt barn kissade sig själv i ansiktet på BB så grät jag för jag tyckte så synd om honom. Mitt mammahjärta värkte. Alla dessa underbara känslor jag hade för min son kom i skymundan när jag fick min förlossningsdepression. BTW som jag hatar, förlossningsdrepssion helvete skit bajs.  Fan jag hatar att jag just fick det. 12-15% av kvinnorna får en förlossningsdepression.. varför just jag ? Varför vad jag tvungen att få det. Det kom i samband med att min mjölkrann till på den 3 dagen efter förlossningen. Jag fick vara lycklig ialla fall 3 dagar innan jag strök med i en depression som jag fortfarnade kämpar att komma ur. Det känns betydligt bättre nu och jag kan börja minnas att jag faktiskt var lycklig och att jag faktiskt inte är den ända i hela världen. Men det är fortfarande så tungt att veta att man har haft såna tankar och känslor när man "borde" vara lycklig. Det här är otroligt tungt för mig att dela med mig om på bloggen för jag är så rädd att bli dömd av andra människor men jag känner mig redo. Jag vill dela med mig för att jag kanske kan hjälpa andra människor. En förlossningsdepression är inte något man önskar sig inte ens sin värsta fiende. Det är hemskt. Och dina känslor för ditt barn trycks undan av känslor att inte vilja finnas till och att livet bara suger. Du är inte du längre utan en olycklig människa i en lyckligs kropp. Det är sjukt. Man vill vara glad och lycklig men man kan bara inte, hur mycket du en kämpar. Det går inte när man är deprimerad. En depression utlöses av hormoner. Och jag tror ärligt att om jag slutar amma så skulle jag må jätte mycket bättre men jag vågar inte chansa. Tänk om jag slutar amma och det inte skulle hjälpa mig ett skit.
Men det jag vill säga till alla er som ska föda barn snart eller mår dåligt som precis fått barn. SKÄMS INTE, det är inte DIG det är fel på utan det är en depression en sjukdom som du drabbas av. Sök hjälp direkt. Prata med din BVC sköterska. Det är inte värt att gå runt och må dåligt. I know I been there.

Oj va tungt det är att dela med sig av sina mörka hemligtheter som man bär på inombords. Jag älskar min son så otroligt mycket att det gör ont men ibland så kommer det i skymundan när jag mår dåligt och då vet jag inte ens om jag älskar något i hela livet men det gör jag, men det är bara inte där uppe på ytan utan längre in i mig.





Kram

Tips på (15) bra mammabloggar att läsa för er :)

Nu tänkte jag skriva upp några bra och intressanta mammabloggar för er läsare. Jag kommer bara skriva upp en massa olika med en bra förklaring varför. Finns din blogg inte med på listan och du känner dig orättvisst behandlar skriv en liten kommentar med din bloggsnamn och en förklaring vad din blogghandlar om. Kraven är att du är mamma eller blivande mamma.

1. "Knodden o jag" Är en blogg skriven av den 21 åriga nyblivna mamman Denice med sonen Wilgot. Hon skriver ett inlägg minst varje dag och hon tipsar och frågar saker till sina läsare. Började skriva bloggen i samband med hennes graviditet. Hon bor i Stockholm med sin sambo som hon älskar väldigt mycket och som sagt deras nyfödda son.

2. "Grynis" Hon är en go tjej på 19 år som fick sonen Vidar den 20 September 2009 med sin sambo Kevin som kommer ifrån Göteborg. De bor just nu i en lägenhet i Stockholm men funderar på att flytta till Göteborg i framtiden. Hon som många andra mammabloggar skiver om sin vardag med sin son osv.

3. "Mamma Sabina" Denna tjej har en dotter som heter Tyra som föddes den 26 Augusti 2009. Hon heter Sabina och kommer en bit utanför Haninge. Hon är 19 år gammal och bor tillsammans med sin sambo. Hon skriver oftast om sin vardag och hur mycket hon älskar sin dotter.

4. "Daniella" Daniella(20 år)  bor tillsammans med sin sambo Robin(23 år) i en liten mysig lägenhet med deras dotter Joline, 4 månader. Hon och hennes sambo är verkligen ett gulligt par och älskar verkligen deras dotter högt. Bloggen har alltid bilder i inläggen och hon är en tjej med mycket åsikter. En intressant blogg att läsa helt enkelt.

5. "Not just a summer love" Är en blogg skriven av Emelie 22 år gammal som fick en liten son den 25 Augusti 2009 som fick heta Leon. Hon skriver om hennes dagliga sysslor och hur hennes son utvecklas. Hon bor med sin sambo Fredrik. Hon har också ganska mycket bilder. Också från Stockholm.

6. "Annasara" Anna fick en liten son med namnet Elis efter 15 dagar övertiden. Hon bor med sin sambo Daniel uppe i Sundsvall. Och hon har en väldigt informationsrik blogg med tips och råd om olika saker. Hon visar ofta upp mycket kläder och sånt. Anna är 21 år och Elis fyller snart 4 månader.

7. "Annah" Annah är en tjej på 19 år och fick en son den 25 September 2009 som fick heta Liam. Hon skriver om sina dagliga äventyr med sin lille son.

8. "Hanneler" Heter tjejen som har en son som heter Kevin som föddes den 10 Juni 2009. Hon bor med sin sambo i Falun. Hon är 20 år gammal och gillar att fotografera. Hennes son har precis lärt sig att sitta själv utan stöd. För att läsa mer om henne och hennes son klicka in dig på bloggen.

9. "Pernilla" Är en go och glad tjej med en liten son som också heter Kevin. Hennes son kom 8 Juli 2009. Hon skriver om sin vardag med sin sambo Daniel. Hon brukar ganska ofta och det handlar mycket om deras son och hur han mår osv. :)

10. "Thess" Thess är en tjej på 17 år. Hon bor lite utanför Stockholm med sin dotter Savannah som föddes 2 veckor övertiden den 23 September 2009. Hon skriver också om sin vardag och hur hon och hennes dotter mår. Har ofta bilder i inläggen.

11. "Angelica" Angelica fick sin son Liam den 6 Juni 2009. Hon märkte genast att det var något som inte stämde, hennes son föddes nämlingen med en hjärnblödning. Nu bor hon med sin sambo Joakim som hon är förlovad med och deras son i en lägenhet i den lilla byn Doretea. Läs mer om hennes tankar kring födseln av hennes son.

12. "Jenny" Denna blogg skiljer sig lite från de andra jag tipsat om. Denna tjej är en brud på 38 år som är fyrbarnsmamma. Hon fick sitt första barn som 23 åring och sen vid 30 och 37. Ena graviditeten var de två barn i magen:) Hon skriver ofta som att hon har brinnande passion för att skriva.

13. "Amanda" Amanda är en tjej på 19 år. I hennes liv finns hennes sambo Richard och deras underbara son Milo som föddes 19 Augusti 2009. Hon skriver om deras vardag tillsammans, "allt mellan himmel och jord" som hon själv säger.

14. "Jessica" Bloggens ägare heter Jessica, hon är 19 år gammal och hon skriver om det mesta. Men som sagt det mesta i hennes blogg handlar om hennes son Aidan(föddes 23 Juli) och hennes sambo Arnel.

15. "Sofia- 19 år & gravid" Den här bloggen skiljer sig också ifrån mängden som att hon fortfarnade är gravid. Hon heter Sofia och är 19 år gammal och väntar sitt första barn nu till den 8 December. I hennes blogg skriver hon om personliga saker och mat, inredning, kärlek och såklart en massa bebis blir det i bloggen. Hon bor ihop och är förlovad med pappan till hennes son utanför Göteborg =)


Finns din blogg inte med på listan och du känner dig orättvisst behandlar skriv en liten kommentar med din bloggsnamn och en förklaring vad din blogghandlar om. Kraven är att du är mamma eller blivande mamma.

KRAM

Fredag den 6 November- Frågaaa?!?!

Om 4 dagar fyller Oliwer 2 månader WIE :) Va kul
Han är så stor redan tänk så han växer. Nu ligger han och sover. Min farmor och Sven-erik var här idag och hälsade på. Oliwer fick sin spjälsäng hitkörd också så nu har egen säng min stora pojke. Vi får smått börja vänja honom med att sova där då och då. Men han verkar gilla den. Jag orkar inte göra något alls idag. Jag städade lägenheten imorse. Skönt att ha det gjort ialla fall....

Tänkte lite på det där med svininfluensan vaccinet som det är ett himla stohej om. Jag vet ärligt inte om jag vill ta det men jag känner att man skulle bli mördad om man inte gjorde det av andra arga medmänniskor. Skulle du vaccinera dig bara för att eller gör du det för att du själv vill? Hur känner ni, tycker ni att vaccinet är tillräckligt testat för att du vågar spruta in det i din kropp? Har du barn? Jag menar jag är väll inte en dålig mamma för att jag inte sprungit och vaccinerat mig eller? För smått börja jag känna mig som en dålig mamma åt Oliwer när jag inte vaccinerat mig.

Så mina frågor är
1. Har du tagit vaccinet? Varför?
2. Om inte varför inte?
3. Anser du vaccinet vara färdigt testat och säkert?
4. Är man en dålig mamma om man inte vaccinerat sig?

KRAM

Bubbelblåsare bebis / BVC- 5 November

Klockan 13.00 hade jag och Oliwer tid hos BVC sköterskan och det gick jätte bra. Oliwer är nu en bestant klump på 5820 gram :) Min lilla tjockis. Han är så go om kinderna. Jag är så stolt över honom och han är ett riktigt charmtroll.

Bubbelblåsare bebisen säger HEJ


Kram

5 November- Grynet i stan + DAGENS FRÅGA

Idag har jag varit i stan med Grynet och fikat och tittar runt i lite affärer. Hur som helst så slutade vi i ett amningsrum på NK. Jätte fint och pampigt och självklart kommer det in världens jag säger ÄKTA "östermalms morsan". Hon kommer in med sin dotter och hon ser ut som att hon kanske är minst 35+ år och det var hennes andra barn berättar hon stolt efter hon har frågat oss snobbigt om det är våra första barn. SJÄLVKLART.
Sen kom det in en till "Östermals morsa"men denna var lite mer ödmjuk. Men herregud vad vi kände oss utstirrade och man kände bara att hur den ena "kvinnan" bara såg ner på oss. Det blev liksom en jobbig stämning på något sätt. Bara för att man är yngre är man inte än sämre mamma. En mamma är alltid en mamma right? Vilken ålder man än har. Varför dömmer man då andra mammor, vi går ju igenom samma sak eller hur?


Förresten vad gör en bra bloggare? Hur blir man en bra bloggare och vad krävs i bloggen för att den ska vara bra? Svara gärna på det.

KRAM

Ny videoblogg första efter förlossningen

Oliwers dop

Nu har jag bokat kyrka för Oliwers dop. Den 17 Januari i Adolf fredriks kyrka samma dag som jag fyller 20 år.
En söndag, hoppas på en vacker söndag. Jag har beställt inbjudningskort, det kostade mig 300 kr fast det skulle ha kostat kanske 240 kr men något hände på den där dumma hemsidan. Men korten blev jätte fina.
Och kyrkan är vacker. Någon som förresten känner sig manad att vilja fotografera min sons dop? Jag känner ju några fotografer som kanske läser min blogg.

Såhär ser dem ut

Kyrkan ser ut såhär

 


 

3 November

Hej!

Jag har varit halvdålig på att uppdatera bloggen. Jag har haft mycket för mig med Oliwer osv.
Igår var vi på tuben och det var kul. Det kom en ny tjej som jag hade lockat med mig så det var bra.
Idag ska jag träffa en annan mamma med barn inne i stan och sen kanske gå en promenad.

Oliwer blir snart 2 månader, herregud. Tiden har gått så fort. Han är så fin min prins. Han är verkligen så söt och jag älskar honom så mycket. Det gör mig varm i hela kroppen ibland. Det är fortfarnade svårt att fatta att han är min och att det var han som låg i min mage och sparka runt som en galning. Det är fortfarande lite overkligt tycker jag.
Men jag fattar mera och mera för varje dag som går. Han är mitt lilla hjärta.

Jag ska försöka mig på en videoblogg sen :)

KRAM

Härliga November - TUBEN TOMORROW

Hej!

Vaknar upp vid 10 idag efter en långnatts hyfsat bra sömn. Oliwer somnade klockan 22.00 ungefär och sov fram tills klockan 10.00 idag. (undantag amma liggandes 2 ggr)
Han är så duktig. Vi vaknar upp idag av att det är 1 november WIE.
Imorgon är det alltså 2 november och måndag. Vad händer på måndagar? JO TUBEN.
Någon som känner så manad att följa med mig imorgon till tuben klockan 12.00? Tuben har en föräldragrupp för unga föräldrar som är T.O.P.P.E.N. Imorgon ska vi laga mat ihop för endast en 10 kr vardera. TACOS
Alla barn är mellan 6 veckor upp till 1-2 år gamla och kanske äldre. Så det är bara att komma dit.
Tuben ligger i farste centrum. Du åker med gröna linjen till farsta. 8 korta stationer med gröna linjen från Gullmarsplan. Det håller på mellan 12.00 till 16.00

Vill du följa med? Skriv en kommentar nedan så kan vi gå dit tillsammans :)
Jag har varit där 2 ggr och är redan hooked.

Bjuder på en stilig Oliwer som frågar om ni vill följa med? :)



KRAM

Lite frågor om min graviditet

När fick du reda på att du var gravid?
14 Januari
Blev det en chock?
Ja, men någonstans i mig kände jag på mig det.
Hur gammal var du då?
18 år
Hade du mycket halsbränna?
Ganska mycket påslutet
Spydde du mycket?
OHJA varje dag fram tills vecka 14
Hade du mycket foglossning?
Ja i början
Ditt sf-mått som störst?
35 cm tror jag
Har du fått bristningar?
Japp mage,bröst,rumpa och lår
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Alltid på en pojke och sen fick jag reda på att jag hade rätt på RUL
Vad hoppades du på?
Ärligt? En pojke, alltid velat ha en son :)
Gick du över tiden?
Nope
Födde du för tidigt?
Japp 6 nästan 7 dagar förtidigt
Hur var förlossningen?
Den var lång och jobbig och läskig.Fast underbar på samma gång
Blev du sydd?
Japp 2 stygn i vardera blygis :P
Dragen med sugklocka?
Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Det var jag, min mamma, barnmorska och en undersköterska + en barnmorskestudent och Daniel ibland
Hade du någon nära med dig?
Min kära moder och Daniel ibland :P
Vilket sjukhus födde du på?
Södersjukhuset
Hur stor var bebisen?
3540g och 50,5 cm
Vad fick den heta?
Oliwer Axel Daniel Nordgren
Var allting värt det?
Absolut. Självklart...han är min son
Vill du ha fler barn?
Ja det vill jag. När vet jag inte.