Barnfotografering GRATIS

Jippie äntligen arrangeras en gratis barnfotograferingsdag . Givetvis är alla välkomna att fotografera sig familj, barn och vänner. Själva fotograferingen är gratis och det är inget tvång på att köpa bilder, men vill man köpa bilder kostar det 195 kr per bild. Bilderna blir redigerade och högupplösta. Högupplösta bilder betyder att man kan själv kan trycka ut bilderna på papper utan att det blir grynigt. Studion ligger på Hantverkargatan 53 i fräscha lokaler hos fotograf Arman. Alla som vill komma får sin egna tid hos fotografen.

Jag kommer dra dit någon dag med Oliwer och eventuellt Daniel för ett familjefoto.
Någon som vill följa med mig? Så kan vi bestämma en dag som vi alla kan.
Datum som man kan fotas på: 8 nov 12.30, 13.00 14.00 17.30,  tisdag den 18 nov eller söndag den 22

För er som vill tidsboka själva kan ni göra det till denna tjejs mail: [email protected] eller ringa Megan själv på nummer
tel 0735- 11 48 18


NÅGON SOM VILL ? :)

KRAM

Hallowen buhh

Oliwer hjärtat 7 veckor

Idag fyller Oliwer 7 veckor :) Grattis gubben

Han klarade sin tvåmånaderskontroll idag galant och har nu gått upp till stadiga 5520 gram och var 56,6 cm lång och var 38,7 runt om huvudet. Min stora pojke. Jag älskar honom jätte mycket, han är så fin. Han är en guldklimp värd mer än allt annat.


Tvåmånaderskontrollen kan man göra mellan 6-8 veckor :)

Nu ska jag umgås med min mamma och Oliwer och min syster lite.

KRAM

Föreviga ditt barnsavtryck enkelt och billigt

Hej!

Nu ska jag tipsa om ett billigt sätt att föreviga ditt barns fot och handavtyck. Superenkelt och du har allt du behöver hemma. Du behöver mjöl, salt och vatten. Alltså trolldeg.
Du tar 2 DL  varmt vatten och löser upp 1 1/2 DL salt i det varma vattnet och tillsätter sedan 4 DL mjöl. Sedan knoddar du ihop degen och lägger i någon slags rundform. Efter det så kan du antingen sätta på ugnen på 100 C och lägga in avtrycket i 2 h och då har det stelnat eller hälla i gips i den gjorda "formen" och låta stelna.
Vilket du vill.

Så här blev Oliwers fötter när jag prövade igår...



Blivande gudmor Aida håller i Oliwer

Spelar ingen roll...

Det spelar ingen roll om folk inte tycker min Oliwer är söt men för mig är han den vackraste.
Han är det finaste bebisen jag sett i mitt liv spelar ingen roll vad någon säger.

Nu ska vi åka iväg till en föräldragrupp på Gärdet, vi ska träffa Daniella och Emelie där.
Syns och hörs senare

KRAM

Dagens outfit

Hoody- H&M
Body"Efterlängtad"- Glada grodan
Jeans- H&M
Strumpor- Konsum

Ge dig inte på min son....elak



Jag blir smått ledsen när jag loggar in på bloggen idag och ser två kommentarer från samma person efter mitt inlägg om barnmodeller. Jag säger bara en sak, säg vafan du vill om mig..säg att jag är ful, tjock,äcklig eller tönt men ge fan i min son. Han är 6 1/2 vecka kom igen, helt oskyldig. Han har inte gjort dig eller någon annan på denna jord något ont. Han är den snällaste bebisen som finns och så sitter människor som du och har mage att hoppa på en 6 1/2 veckas bebis och kalla honom "inte vidare söt" och "tror tyvärr inte att han har någon chans i bebismodellyrket". Ge fan i honom. Han är min son och han ska inte få höra skit från någon speciellt inte människor som gömmer sig bakom anonyma namn på en skitblogg. Jag är så förbannad att jag funderar på att stänga ner hela bloggen. För är det så här det är att ha en blogg då är det fan inte värt det.
Jag vet och med många människor bakom mig att Oliwer är en jävligt söt bebis och det är inte därför jag känner mig så ledsen utan att man kan som vuxen människa sitta och kristisera en liten bebis ang. om den är söt eller inte? Herregud jag menar håll det för dig själv.
Som bloggare får man ta kritik men inte fan är det kritik att du inte tycker min unge är söt nog för modellyrket.
Kritik är något som man kan få ang. något man kan bättra eller förändra men inte kan jag förendra hur min son ser ut? För mig är han perfekt.

Men det är därför det är skönt att det finns något som heter Comhem och IP adresser. Jag har anmält denna person till COMHEM där denna person har sitt internet och inom någon vecka kommer jag få svar hur vi fortgår efter detta. Jag menar om man kan spärra denna person från min blogg osv. För sådana som dig vill jag inte ha här. Shit att man sjunker så lågt att hoppa på en liten bebis, då har man inte mycket bakom pannbenet.

Kommentarer

Anonym om Modellbebis?- Dagens frågor?:
tror tyvär inte att oliver skulle kunna bli bebismodell, han är inte vidare söt
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 213.89.89.75 S om Modellbebis?- Dagens frågor?:


S om Modellbebis?- Dagens frågor?:

"L" - om han är söt eller inte ligger väl i betraktarens ögon? självklart kan man fjäska och säga att andras barn är supersöta när man inte tycker det eller så kan man vara ärlig. olivver har inte någon framtid inom bebismodellyrke, kanske blir han söt när han blir lite äldre men nu är han det inte. sen får du tycka att jag "ljuger" om du vill men jag säger bara vad jag tycker.

Denna kommentar är inte godkänd. IP: 213.89.89.75

                                  

Modellbebis?- Dagens frågor?

Hej!

Jag har suttit och tänkt och klurat på ett fyndit inlägg att skriva. Jag har tänkt på saker som har hänt nyligen i tidningen eller om det är något speciellt jag har tänkt på själv.
Men jag kom inte på något speciellt men dettar har jag tänkt på...

Alla föräldrar tycker jag självklart att deras barn är det sötaste de någonsin sätt och det finns ingen sötare.
Och sen finns det ju modeller, jag menar bebisar som är modeller. Då måste det ju varit någon som tyckt att min bebis är så himla söt så jag söker till någon modellargentur. Men är det rätt? Barnet är ju så pass litet och har ju inte precis något att säga om saken. Och om barnet får några välbetalda jobb, tar föräldrarna pengarna i egen ficka? Sparar man i en fond åt barnet som barnet får när det blir större? Lever föräldrarna en dröm genom barnet? Jag menar jag tycker ju Oliwer är den snyggaste bebisen jag någonsin sätt i hela mitt liv och har fått höra det från släkt och vänner men jag(vi) ser det ju genom partiska ögon gemtemot Oliwer såklart. Han är min son, konstigt vore ju det annars.




Så till min fråga...
Skulle du kunna tänka dig att din bebis är modell?
Pengarna som din bebis skulle känna tar du själv eller sparat år bebisen?
Är det rätt att "leva" genom din oskyldiga bebis?


Mina svar på frågorna är:
1 .Ärligt? Ja eventuellt
2 .Jag skulle nog spara pengarna eller köpa saker till min son som hade behövde.
3. Nej det är inte rätt men sålänge barnet verkar ha kul och inte verkar tycka det är besvärligt eller blir väldigt jobbigt för barnet. Ser man att barnet blir negativt påverkar så skulle jag absolut inte fortsätta.

Arg katt skäller ut kattsambo

Solklart roligaste klippet på länge. Katten är riktigt förbannad.

 

Babygyms time- Dagens fråga ????

Nu ska jag åka och köpa ett babygym till mitt lilla hjärta. Han har det mesta begagnat och nu ska han få något helt nytt. Jag tycker han är värd det. Jag har lite pengar som finns sparande som ska gå till denna lilla förtidiga julklapp åt älskade Oliwer. Jag älskar att skriva hans namn Oliwer, Oliwer.. så himla fint.

Idag kommer mina föräldrar över på besök klockan 18.00- 18.30 undra vad man ska bjuda på ? Några förslag?

MITT HJÄRTA



Nu till dagens fråga...


Det har ju varit en hettdebatt om aborter ang. Downsyndrom drabbade foster/barn.
Hur skulle ni ställa er till det? Om ni blev gravida och ni fick reda på att barnet hade downsyndrom, hade du behållt barnet eller gjort en abort?Varför eller varför inte?

Kram

Brunutansol och barnbajs

Har precis haft över Aida på besök som barnvakt medans jag smörjde in mig med lite brun-utan-sol grejs.
Jag kände att jag var lite blek och passade på när Aida inte hade nått annat för sig än att passa sin gudson.
Hon tyckte han luktade bajs och de hade hon rätt i, han behövde en ny fräsch blöja. Aida ville gärna byta bajsblöjan haha gärna :P

Sitter och har gjort mig färdig för kvällen, ska åka över till Fanny och Co i Gröndal för en liten IDOL tittar kväll men gamla handbolls vänner. Oliwer ser fram emot kvällen med tjejerna :) haha Han har till och med fått en present av Fanny fick jag höra av en liten fågel. Ska bli kul.

Oliwer är min älskade ängel. Han är rund och go, glad och stojjig. Han är min prins. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och lite till. He is the one. Han är värd all kärlek i världen.

Nu åker vi ...


 

KRAMAR

Fredag 23 Oktober 2009

Hey!

Blev inte mycket till inlägg igår men jag var inte hemma något alls nästan. Nu sitter jag och lyssnar på The cranberries- Zombie en himla bra låt medans lillkillen ligger och vilar/sover i korgen bredvid mig.
Igår var jag i liljeholmens nya galleria med min kusin Gabriella och sedan åkte vi till Enskedegårdgymnasium där min andra kusin hade modevisning. Min syster och min tredje kusin gick modevisningen som läskiga modeller. Det var hallowen tema och alla var skit coolt sminkade och stylade. Häftigt.

Jag klippte mig här om dagen och jag är rätt nöjd med förändringen. Jag kände att det var dags att göra något nytt. Jag har liksom haft brandgult hår med page en gång, varför inte testa hellugg då liksom? Så I did it och nu har jag lugg :)

Idag skulle jag på ett möte klockan 13.00 idag men jag bokade av, jag orkade inte stessa mig till stan. Däremot vill jag gärna hitta på något idag men jag vet inte vad. Jag fick ett erbjudande av min gamla handbollskompis Fanny om att eventuellt åka hem till henne och träffa lite gamla vänner och kolla på Idol. Självklart ska Oliwer med då men vi får se :) De vill ju träffa mitt lilla charmtroll :)

Nu blir det bilder...
Jag och min nya frisyr i höstvädret

 

Dagens outfit

Body "Född hårdrockare"- Rock Metal
Jeans- H&M
Strumpor- H&M

 

KRAM

Ny frissa

Oliwer och jag + mina nya frissa
Vad tycks?

Jag langar posé

Onsdag 21 Oktober

Hey!

Sitter hemma hos min föräldrar i min systersrum och bloggar. Oliwer ligger i vagnen och jollrar här bredvid mig.
Jag var jätte irriterad när jag insåg att min mobil var borta, jag letade och letade och jag visste att jag hade med mig den hit igår för att Daniel använde den som väckarklocka. Men jag kunde inte hitta den någonstans så jag ringer till Daniels jobb och frågar "Var är min mobil" då svarar han "Den ligger absolut inte i min jeansficka på jobbet" NEEEEJ, han tog med sin min mobil tills sitt jobb. Varför? Jo för den råkade bara hamnad är enligt honom.
Så nu har jag ingen mobil förrens jag tar mitt pick och pack åker till Östermalms och hämtar den.

Segt....

Igår var vi ju hos BVC och det gick jätte bra. Oliwer är stor pojke nu. Han är en 5kg bebis.
Han vägde 5075 gram och är 55,5 cm lång.Stolt mamma. Snart är det dags för hans två månaders kontroll den 29 Oktober. Ska bli kul och se om han blir godkänd men det vet jag att han blir haha
Han är väldigt stark också.

Nu vill han inte ligga i vagnen längre så jag måste bära upp honom men vi hörs senare och då kommer det bilder.

KRAM Love

Nu åker vi till BVC

 

Hej!
Snart åker jag och Oliwer intill BVC.
Sist vägde han 4760 gram och det var i torsdags förra veckan.

Dagens outfit

Body- Lundmyr Älskling
Byxor- Name it
Strumpor- Konsum hehe

 

Tuben igår

Nu sitter jag här själv med lille killen i våran stora lägenhet på 81 kvm. Helt ensama är vi. Det är så otroligt tomt vi har liksom inte ens en lampa till sovrummet ännu hehe. Vi använder oss av en liten läslampa kan man säga och den lyser väll upp sådär men den funkar. Oliwer sitter i sin nya babysitter han fick igår av sin farmors kompis.
Han gillade den sådär mycket just nu men han kanske är för liten I dont know.
Han ligger i den och pratar och jag försökte filma honom i den när han lekte men då la av en stor nysning så snor flög åt alla håll bl.a till min fot haha

Igår var vi på Tuben och träffade Daniella och Robin och deras dotter Joline och Grynet och hennes son Vidar och Emelie med lille Leon. Det var betydligt fler på träffen men vi höll oss till varandra, lite trist kanske ni tycker men vi trivdes med den lilla gruppen igår. Vi hade avslutningskursen i babymassage igår och guuud va Oliwer njöt av att bli masserad. Alla andra barn tröttnade efter ett tag men Oliwer var med under hela massages från topp till tå och sen somnade han gott efter lite mat.
Bilder från igår

Knäpp mamma med trött son



Grynet och Vidar


Oliwer var väldigt osäker på den där dockan under massagen


Idag ska jag träffa Daniella och Robin samt Joline hemma hos dem, vi ska laga middag. Daniel kommer också så det blir en familjeträff. Oliwer och Joline är det dock ungefär 3 månader emellan så det kanske inte kan leka med varandra precis men ändå. För oss blir det trevligt. Och det blir nog kul för Daniel att träffa en annan pappa.
Innan dess ska jag till BVC klockan 13.00 och sen blir det träffa Daniella och kompanie i stan. De ska leta efter tummen bestick osv nu för att lille Joline är 4 månader och kan börja smaka på lite saker. Sen kommer Daniel och vi ska handla mat till ikväll.

HAHA Daniel är hos tandläkaren nu, han har gått och haft jätte ont i sina visdomständer. Så nu ska han dit och eventuellt tabort tanden. Han var så rädd och orolig. Han ville bli sövd haha men de går ju inte sa jag ..eller gör de?

Kram

Nu drar vi till tuben :)

Nu åker vi till Tuben, farsta centrum. Föräldragruppen får förstärkning idag av två tjejer som jag tar med mig.
Emelie och Grynet med varsin son Leon och Vidar. Mys.

Ikväll blir det kalas hos Daniels lille kusin som fyller 5 år. Oliwer har fått på sig lite fina kläder kvällen till ära :)

Dagens outfit

Tröja- H&M
Jeans- H&M

Dagens fråga

Sover ni med era spädbarn i eran säng eller låter ni dem sova själva i sin egen säng/korg ?

En ny studie visar alltså att om du har barnet i din säng finns det större risk till plötslig spädbarnsdöd.
ÅNGEST, Oliwer har sovit med oss nästan sen BB tiden och nu får man höra detta.
Hur gör ni och kommer ni ändra nu efter denna artikel ?

Såhär står det på aftonbladet;

"Plötslig spädbarnsdödlighet är varje förälders stora skräck.

Nu kommer nya rön som visar att nyfödda barn ska sova på ryggen i egen säng – det minskar risken för spädbarnsdöd markant, skriver SvD.

Plötslig spädbarnsdödlighet är mycket ovanligt i Sverige. Ungefär ett av 4 000 barn drabbas. Men det är fortfarande många föräldrars stora skräck.

Forskning har visat att risken för plötslig spädbarnsdödlighet minskar om barnet sover på rygg istället för mage. Även att rökning under graviditeten ökar risken för spädbarnsdödlighet.


Ska sova ensamt

Nu kommer nya rön som visar att spädbarn, framförallt under sex månaders ålder, inte ska sova tillsammans med föräldrarna, skriver SvD.

Utan bredvid, på rygg, ensamma i en egen säng.

Den slutsatsen drar forskaren Peter Fleming vid universitet i Bristol, Storbritannien.

Under fyra år har hans forskargrupp följt tre olika grupper med nyfödda barn i Wales.

Hindra andningen

Upptäckten de gjorde var att i 54 procent av de barn i studien som avled av plötslig spädbarnsdödlighet, gjorde det när de sov tillsammans med en förälder eller äldre syskon.

– Tidigare har det funnits vissa belägg för denna risk med ”samsovning” och vi har delvis tagit upp det i våra rekommendationer, säger Hugo Lagercrantz, professor vid Karolinska Institutet (KI) och expert på plötslig spädbarnsdöd till SvD.

En av förklaringarna till att dödligheten kan öka genom att sova tillsammans, är att barnets ansikte kan råkas täckas över och stoppa andningen. Och även att det kan bli för varmt för barnet."



http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5978782.ab


Bjuder även på en bild på knaskillen, fin påsatt mössa va ?

Kontakta mig

För att kontakta mig mailar du till [email protected]

Oliwer 5 veckor 3 dagar gammal

Nu sitter jag här vid datorn, har precis myst med Oliwer framför TVn. Idag har det varit en dag när bara mammas famn går bra, inget annat så nu har jag lagt honom i soffan med sin pappa ett tag så jag hinner lägga upp detta inlägg bl.a.


Oliwer shit, jag älskar dig så mycket. Det är overkligt att föreställa sig en vardag utan dig och dina fina stora ögon. Du börjar bli riktigt go om kinderna också. Du börjar likna mamma när hon var liten ska du veta, din pappas födelsevikt är du snart uppe i. När du blev 5 veckor i torsdags så vägde du 4760 gram ungefär och din pappa vägde 5100 gram när han föddes så snart gubben så slår du papsen din. Du är världens lugnaste och finaste bebis.
Du gör mig lyckligare för varje dag som går.

Här är bilder på mig och dig älskling, mamma härmar dig när du sover :)

 

 

En kille upplever värkar

Denna Läkare vågar sig på att uppleva dem värkarna vi kvinnor har när vi ska föda barn.
Rätt roligt och intressant att titta på. På slutet erkänner han något som alla män borde förstå.
KOLLA KLIPPET :)

 

Utmanad av Grynet

Jag har blivit utmanad av Grynet
Regler: Det här är svårare än du tror!Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma Bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namnsom svar (förutom på fråga 1)!

1. Vad heter du: Love
2. Ett ord på fyra bokstäver: Leva
3. Flicknamn: Linn
4. Pojknamn: Linus
5. Yrke: Leveratör
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Linne
8. Mat: Lingonsylt
9. Sak i badrummet: Linnehanduk
10. Plats/stad: Lindköping
11. En orsak att vara sen: Lat
12. Något man skriker: LÄGG AV
13. Film: Love boat
14. Något man dricker: Lingondricka
15. Band: Linkin park
16. Djur: Lemur
17. Gatunamn: Lingvägen
18. Bil: Lada
19. Sång: Love game

Jag utmanar:Mia, Daniella, Ruby, Patricia, Emelie

Fredag 16 Oktober

Idag var det en månad exakt sen mitt beräknad födsel datum, 16 september. Dock kom Oliwer 6 nästan 7 dagar tidigare än så. Jag valde namnet Oliwer i april och de kändes bara rätt hela tiden att han som låg i magen var en Oliwer. Jag valde namnet för att det är unikt att stavas med dubbel W, det finns ungefär 990 personer i Sverige med namnet Oliwer och 13400 ungefär med namnet Oliver så Oliwer är ganska unikt. Jag ville ge honom något som inte var som alla andra men som jag börjar förstå så är Oliwer tydligen populärt på flera ställen nu för tiden och unikt är det tydligen inte enligt andra människor så det är lite trist men han är den enda Oliwer för mig i hela världen.
Alla får ju döpa sin barn eller namn ge sina barn med vilka namn som de vill men de är trist om Oliwer nu skulle gå och bli super vanligt. Jag har ett väldigt ovanligt namn för att vara tjej. Det finns ungefär 900 tjejer i hela sverige som heter Love så jag har ett ovanligt namn och det är super roligt att ha ett ovanligt namn. Det är alltid en

Jag tog mitt första bad i dag också sen förlossningen och jag fick sällskap. Oliwer badade med mig och han tyckte det var superduper mysigt att bada med mamma. Han ser så söt ut i vattnet.

Nu är det Idol på TV. Thats fun och Oliwer ligger och sover på magen min.
På måndag är de föräldragruppen på Tuben igen och är det någon som är sugen att gå dit men inte har någon att gå med så får ni gärna gå dit med mig. Skriv i detta inlägg då.


KRAM

Frågor och svar


Hey
Här är svaren på frågorna ni ställde mig. Mina svar är svaret med tjocktext.
Hoppas ni blir nöjda med svaren :)





Hur tror du erat liv ser ut om 5 år?

Har ni kommit på några mellannamn till lillkillen?

Har ni några planer inför 2010?

Funderar ni något på när ni vill ha ett till barn, förlovning, bröllop etc?

Hur länge ska du vara mammaledig?

Okej, svarar på frågorna i ordning.

1. Jag vet faktiskt inte hur det ser ut. Antaglingen bor vi i en fin lägenhet närmare stan men våran 5 åriga son Oliwer. Och eventuellet även en lilla/lille syster/bror åt Oliwer. Jag har en utbildning som jag kan fortgå med i livet. Och Daniel har fått ett jobb som snickare eller har börjat plugga till datortekniker som han vill innerst inne. Jag har fyllt 24 och Daniel är 25. Förhoppningvis är vi förlovade och funderar på giftemål. Och att vi är lyckliga men våran lilla familj. Kanske även en liten kisse katt springandes runt fötterna på oss.

2. Oliwer har hmm två mellannamn. Axel och Daniel. Axel efter min morfar som heter det i mellanman själv efter sin pappa och Daniel efter Oliwers pappa. Han kommer även ha Daniels efternamn Eriksson som mellannamn för att han heter mitt efternamn.

3. Planerna för 2010 är att vara mammaledig med Oliwer och umgås med goa människor. Eventuellt börja extra jobba när Oliwer är 4 månader ungefär. Kanske plugga upp lite ämnen på distans eller någon sort av utbildning på högskolan eller likande. Och hitta en ny lägenhet närmare stan där vi vill bo. Alltså Enskede hållet.

4. Vi vill ha ett syskon till Oliwer självklart men när vet vi inte riktigt. När vi är redo för ett syskon lär ett syskon försökas göras haha. Vi pratar även om förlovning och giftemål men vi kommer verkligen inte rusa in i något sådant ännu. Men en förlovning är de tal om i alla fall :)

5. Oj, hur länge jag ska vara mammaledig.. jag vet inte minst 1 år.







vilken del av förlossningen gjorde ondast? när man öppnas eller när bebisen ska ut?
är nyfiken då jag har bf om en vecka.

Den frågan får man nog ofta och det är nog indivuellt. Jag tyckte öppnigskedet gjorde mycket ondare än att krysta ut Oliwer. För när man får krysta då är det de ända du tänker på och fokuserar på.  Jag var helt inne i mig själv då och gjorde allt och tryckte för kung och fosterland för att få träffa min son. Öppningskedet speciellt för mig var så långdraget och smärtsamt.





Hej jag undrar vad du fokuserade på under din graviditet, tog du en dag i taget, gick du runt och var orolig nått att det skulle bli några svårigheter med graviditet eller hur kändes det?

Är själv gravid i vecka 24 och jag går ibland runt och är orolig över att allt ska vara bra hela tiden .. har blivit ganska jobbigt men dom tankarna går inte bort. // ch

Hej Ch!

Som att jag tog studenten 3 Juni 2009 och hade inget jobb efter det så var graviditeten för mig otroligt långdragen. Jag var ju hemma inprincip varje dag och bara gick och vandra och försökte fördriva tiden men olika aktiviteter.
Men ibland var de mycket räkna timmarna tills Daniel kom hem från jobbet. Jag var väldigt orolig för att något skulle hända min son i magen. Jag fick ont i magen av bara tanken att något kunde hända Oliwer. Jag var väldigt nojjig och ringde in till BM och förlossningen för minsta lilla oro. Det var väldigt påfrestande och jobbigt att konstant vara orolig. Det är så att vara gravid och även mamma. Man är orolig för det är ju ens hela liv som är i den lilla krabaten du antingen bär på eller tar hand om. Hjärtat är utanför kroppen jämt. Så du får bara vänja dig och försöka ta det lungt och inse att din bebis är okey. Jag hade ju grova problem att slappna av men jag hade en kille och familj som fick mig att förstå att Oliwer mådde bra. Din bebis mår också jätte bra säkert, det vågar jag nästan lova :) Hoppas mitt svar hjälpte något ialla fall ..

 

 



Postat av: Louise, 16 år och nybliven mamma

Grattis för kanske 1000:onde gången till lilla Oliwer :)

1. Hur kom ni fram till namnet Oliwer?
2. Vem är Oliwer medt lik?
3. Har ni flyttat til er nya lägenhet en? :)
4. kan du inte ladda upp bilder på nya lägenheten?

Kramar Louise och lilla Cornelia
(mejla om du vill ha lösen till bloggen)

1. Jo såhär var det. När vi inte visste säkert om vi väntade en kille eller tjej så satt jag och kollade på ett youtube klipp av en mamma som hade en dotter som heter Olivia och jag fastnande direkt och skrev ett sms till Daniel med namnet Olivia om det blev en tjej för vi hade svårt att komma överrens om ett namn som vi båda gillade. Och då skrev Daniel tillbaka " Jag går med på Olivia och Oliver(oliwer)" Och på den vägen är det. Jag bestämde att han skulle heter Oliwer med dubbel W pga att jag heter ju Love och jag har alltid velat stavas med dubbel W så därför fick han heta Oliwer med dubbel W :) Haha krångligt svar men sant.

2. Daniel, solklart Daniel än så länge. Han har kanske mina ögon men de mesta är daniel. Tyvärr men han är ju kille så det är ju säkert större chans att han blir sin far lik än mig :( men men hans pappa är vacker och Oliwer lika så :)

3. Ja vi flyttade i söndags :)

4. Absolut,det kommer när vi har fått lite ordning på grejorna :)

 

Hej Love !
du verkar vara en grym mamma, med fötterna på jorden :)
Oliwer är verkligen en söt pojke .)
Vilken linje på gymnasiet gick du? :)
trivs ni i nya lägenheten?

Ohh tack Linnea :) Va kul att höra att du känner så, jag vill också tro att jag är en jordnära tjej och det värmer att du tycker så :) Och Oliwer tackar för komplimangen ;) Jag läste media på gymnasiter vilket jag ångrar..lite. Önskar att jag läst en lite mer akademisk utbildning. Ja lägenheten är väldigt stor men jag tycker man trivs lite mer varje dag. Men jag ogillar området SKARPT.Trodde allvarligt att jag skulle bli rånad idag haha

 

Hej Love! Kul med frågestund, jag har följt dig i många månader. Så härligt att se att lillpojken har tittat ut! Grattis igen. Jag hade egentligen ingen fråga mer än att uppmuntra dig till att fortsätt att kämpa på och blogga vidare, det gör Mig glad. Skulle vad kul att se lite familjebilder också och se hur lägenheten ser ut!
Ta hand om er

Hej Isabel!
Va roligt att du gillar bloggen och att du läser den. Jaaa eller hur är det underbart. Tack för dina uppmuntrande ord och jag kämpar på. Jag ska lägga ut mer bilder, jag har dock ingen kamerasladd här. Jag åker och hämtar den imorgon eventuelt sen blir det bilder.


Hej Love! Jag har aldrig skrivit innan, men jag har följt dig länge nu- känns nästan som jag känner dig lite ler vänligt Jag ville egentligen mest säga att jag har blivit så hoppfull sedan jag började läsa din blogg.

Jag är gravid själv 9v+6d, & jag sitter inte i världens bästa sits. Jag är 23 år, bor i en etta, arbetar 75% som Vårdbiträde & min pojkvän (som arbetade inom bygg) har blivit arbetslös. Och jag har många gånger oroat mig för om jag verkligen gör rätt som behåller barnet.

Men nu när jag har följt dn blogg så har jag verkligen fått upp hoppet. Du är yngre än mig & jag beundrar dig oerhört mycket! Jag tycker du är stark & fantasisk & jag är säker på att Oliwer kommer få det underbart med dig! Du är otrolig!

Vad jag ville fråga då är bara hur det känns nu? Jag vet att jag ej varit gravid länge, så jag har långt kvar, men jag längtar redan. Alltså, förstår du själv att du är mamma? Känns det som du trodde att det skulle göra? Vad är det bästa? En annan liten fråga också- kommer du göra några fler videobloggar? Det var så jag hittade dig när jag var inne på Youtube- det skulle verkligen vara jätte roligt å se hur det går för er:) Men jag förstår att du har mycket att stå i!

Lycka till med allt! Du kommer klara det jätte bra!

 

Oj herregud Shirin, va glad jag blev när jag läste din kommentar. Det är exakt detta jag vill uppnå, att få folk att känna hopp när det ser mig och uppmuntra andra tjejer i samma sits. Att det faktiskt går bara man vill och orkar.
Tack så mycket för alla värmande ord, verkligen.
Och nu till dina frågor. Grattis förresten till lillbebisen i magen. Och jag minns när jag var i din vecka som igår på något sätt, när man precis plussat. Så mycket frågor och funderingar som man hade då asså.
Nu känns det mycket bättre och jag gillar mer och mer rollen som mamma. Det är så häftigt att få kalla sig själv mamma.  Det är ju helt annorlunda från vad man tror och man kan inte föreställa sig. Så försök inte ens bygga upp en bild av hur det är för det lär ju inte bli som den bilden. Ialla fall inte för mig. De bästa är att få ha Oliwer nära än och känna sig behövd. Jag kommer återgå till videobloggar snart men jag måste bara få samla mig lite och som sagt hämta en sladd till kameran så jag kan ladda över sakerna till datorn.
KRAMAR och lycka till med graviditeten. Det kommer gå galant.

Hej love!
Gjorde förlossningen ondare än du trodde innan?
Har din och daniels förhållande förändrats efter ni fick Oliwer?
Skulle du säga att sexlivet förändrats efter förlossningen?
tack för en intressant blogg!

 

Hej! :)
Sexliv? hahah vi har inte haft sex sen Oliwer kom ännu. Jag har varken lust eller vågar. Så det får vänta lite. Jag födde barn för 5 veckor sen så :) Vårt förhållande sattes verkligen på prov nu efter Oliwer kom men jag tycker vi klarar det bra. Förlossningen gjorde inte ondare eller skönare än vad jag trodde. Men som alla säger man glömmer smärtan när man får upp sitt barn på brösten. Så jag har svårt att minnas exakt hur det kändes faktiskt. Jag skulle aldrig kunna beskriva exakt hur det känns för någon som inte upplevt det själv. haha knäppt.
Tack för att du läser bloggen.

Hej :)
Jätte söt liten Oliwer, hur valde du hans namn??
Vad gör du och Oliwer på dagarna?
Underbart med en liten kille hemma:)
Ha det jätte bra!! Kram Linda

Hello!
Tack tack :)
Som jag skrev tidigar så valde jag hans namn relativt tidigt i graviditeten. I vecka 20 nått. Jag ville ge namnet oliwer till min son för jag tyckte det var unikt och ovanligt. Jag känner ingen eller hört någon som har stavas med "W" förut och ville vara som sagt unik. Får se hur länge det förblir unikt haha.
Jag och Oliwer myser mest om dagarna och jag försöker göra mitt också. Som sitta vid datorn, äta mat och duscha haha. Och sen även promenera och försöka umgås med andra mammor och barn.

KRAM




Kommer du fortsätta med videobloggar?

 

JA absolut. Så fort jag får ordning på mig själv lite och hämtar sladden till kameran så kommer videobloggarna dyka upp igen. I promise. =)


Hur ser din skönhetsrutin ut? vad använder du för hud och hårvårds produkter?
Vad gillar du minst/ mest med dit utseende?
Vad gillar Daniel mest med ditt utseende?

Hej!

Oj, sen jag födde barn så har inte mitt uteeende varit det mest prioterande på pappret men om jag ska försöka att svara ändå. Min skönhetsrutin är helt enkelt att använda hudkräm i ansikten och schampo och balsam i håret.
Det jag gillar mest i mitt utseende är nog mina ögon haha, jag ar mellerande ögon och det känner jag är fint. Daniel gillar nog min näsa, de har han ialla fall sagt förut att han tycker om haha. Och förut innan graviditen var det min mage :) haha

Frågestund- Kom igen :)

Hey !
Mina kära läsare nu sätter vi igång en frågestund. Fråga vad ni vill från himmel till jord.
Men har ni inget vettigt att säga, säg ingenting alls :)
Jag svarar på frågorna imorgon eller ikväll.
Kram Love

Tråkig och ensam tisdag

Hey!

Nu har jag flyttar och internet funkar så jag passar på att skriva ett inlägg. Det har varit en omtumlande känsla att flytta hemifrån faktiskt. Långt bort från min familj och vänner på andra sidan stan. Trist. Man blir lite ensamen.
Daniel jobbar och jag är hemma med lillkillen.

Igår var jag på föräldragruppen på Tuben i farsta centrum. Det var verkligen skit bra. Där träffade jag bl.a Daniella en tjej som fick sin dotter i Juni, en liten joline. Och pappan till joline var med också och de var verkligen ett jätte trevligt par. Vi bestämde en par+barn middag tror jag till nästa måndag efter nästa föräldragrupp på tuben.
Jag fick även göra fot och handavtryck av oliwers lilla hand och fot :) Som jag ska hämta ut nästa gång och lära mig babymassage. Det är verkligen toppen den där unga föräldragruppen :)
Jag ska verkligen fortsätta gå och jag rekomenderar verkligen denna grupp för er andra föräldrar där ute. Det är både mammor och pappor där och barn i olika åldrar :)
12 November ska vi iväg och babysimma med denna grupp och det ska bli så himla rooooligt. Då är Oliwer två månader gammal :)

Nu sitter jag och väntar på att min sambo Daniel ska komma hem och så ska jag göra pannkakor till middag. Enkelt :)

Man känner verkligen hur deppig man blir när man är ensam och börja tänka för mycket. Det är mitt största problem, mitt huvud. Haha jag tänker för mycket tyvärr.  Ang. förlossningdepressionen trodde jag den var borta helt för jag var så lycklig fram tills jag flyttade och då kom den smygande tillbaka lite..skit jobbigt och irreterande när man äntligen trodde den var över. Hur gör man liksom ??? haha Help

Kraaaaam från en trött mamma Love

10 Oktober- Flytt i stora lass

Hey!

Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade och det beror på att jag håller på flyttar nu denna helg så det blev inte mycket bloggande alls. Kollade nyss på Sverige- Danmark vilken besvikelse men det är inte kört ännu men det ser inte så ljust ut för Sverige att nå VM.  Själv är jag supertrött och lillkillen sover i soffan hos pappan sin och vid sin mormor och morfar. Imorgon så är vi i den nya lägenheten och kanske spenderar den första natten där.

Oliwer är exakt en månad gammal idag. 10 oktober idag och Oliwer kom till oss den 10 September. Min underbara prins. Han är så fin och jag älskar honom så mycket. Jag är kär.
På måndag ska jag gå på unga föräldragruppen på Tuben i Farsta för första gången efter jag blev tipsad utav er ska bli kul och se om det är något för mig, hoppas det. Jag vill gärna träffa nytt folk :)
Oliwer behöver få lite kompisar också :)

Grattis till alla som har fått bebisar och väntar bebisar. För er som väntar bebisar ni har den underbaraste tiden framför er. Jag menar att vara gravid är underbart och ta vara på den tiden. Ni kommer snart uppleva något häftigt som en förlossning. Shit jag menar vilken grej. Jag skulle göra om min förlossning bara för att få upp Oliwer på brösten igen för den känslan är så himla ofattbar. Jag skulle gärna få flera barn i framtiden men just nu ska jag njuta av min underbara son som jag misstänker kommer vara vaken hela natten för att han har sovit mesta dels av dagen. INTE ROLIGT FÖR EN MAMMA SOM SKA FLYTTA IMORGON =P

När jag fick Oliwer på bröstet för första gången





Nu ska jag tillbaka till min lilla familj och mysa

Kram

BVC - 8 Oktober

Hey!

För ett tag sen kom jag och Oliwer hem från BVC och han är så duktig. Han är ätit på så himla bra.
Han väger nu 4380 gram och är 53.6 cm lång, sist jag var där förra torsdagen så vägde han 3910 gram så han går upp bra i vikt. Jag kan verkligen säga att jag har "grädde" i tuttarna. Jag älskar honom så mycket. Han är så fiiin och duktig killen. Nu sovar han igen och ikväll ska vi hem till Oliwer farmor och Anders( daniels föräldrar) och äta lite mat och kolla på ett bord som vi ska få till nya lägenheten.

8 Oktober- 4380 gram och 53,6 cm lång GOOD BOY

Kram

Oliwer 4 veckor gammal- Herregud

Idag är Oliwer 4 hela veckor gammal, tiden har runnit på. Min stora pojke hehe:)
Han ligger i sover nu i min säng efter mycket om och men han var super gnällig och hade ont i magen men sen kom de lite bajs och han fick lite tutte och sen kunde han somna. Men han är inte i någon djup sömn så han vaknar säkert snart igen hehe. Klockan 13.00 idag så ska vi till BVC och sen blir det nog IKEA igen men Aida hehe, jag hänger där nu förtiden.

Tack för alla som gav mig tips på hur jag kan träffa andra mammor och tack alla mammor som skrev och lämna msn. Skulle vara super kul att träffas :) Sen ska jag även gå till tuben på måndag som tydligen har en föräldragrupp för unga föräldrar. Det ska jag ge en chans faktiskt :)

Var detta för 4 veckor sen? Herregud

 

Och nu är han såhär stor

7 Oktober- Ikea

Hey!

Idag blir det Ikea för hela slanten, vi ska köpa möbler till nya lägenheten. Ska bli kul.
Jag blir lite ledsen när jag tänker på att jag är så ensam om dagarna, såklart har jag ju Oliwer men jag vill så gärna gå ut och gå och fika med andra mammor. Jag ser andra tjejer i bloggarna berätta om sina dagar med en annan eller flera andra mammor och hur trevligt det verkar vara. Jag är ensam hela dagarna och det är rätt trist.
Jag älskar Oliwer men han är inte till vidare mycket sällskap just nu. Han sover mest eller äter eller bajsar (kissar) och de det stackarn kan göra. Imorgon blir det BVC och det blir ju kul sista vägde lille man 3910 gram och var 53 1/2 cm lång så han har lagt på sig ganska bra med tanke på att han gick ner till ca 3200 någonting gram pga av magknip och dylikt. 

Hur är det med era pojkvänner/killar/sambos nu när ni har fått barn? Känner sig de utelämnade och bråkar om det?

Kram Love

Tävling hos Hanyes

 

Tävling hos Hanyes.blogg.se avslutas ikväll 22.00

Killen i sin tuffa jacka

Här är min älskling i sin nya tuffa jacka :)

 

 

 

 

6 Oktober- Trött men stolt mamma

Hey!

Sitter här vid datorn och har så himla ont i huvudet. Har inte ens orkat äta frukost. Jag fick Oliwer att somna nyss för en timme sen och han sover fortfarande. Jag har börjat fundera lite på det här med dop, jag vill döpa Oliwer.
Jag funderar på Sofia kyrkan på södermalm den är så fin. Och jag funderar på datumet 1 Januari eller något sånt.
Det kostar ju inget själva dopet det som kostar är ju dopklänning och dopfika osv
Dopklänning har vi redan i släkten som går i arv. Farmor broderar in allas namn som har döps med den klänningen sist var det min mista kusin Malin som föddes 18 Januari 2008. Nu är det Oliwers tur.
Daniel är inte döpt men hela min sida av släkten har alltid döpt sina barn så jag fortsätter i den andan faktiskt.
På Malins dop så skrev jag en dikt som jag läste upp i kyrkan, jag fick alla att börja gråta hehe

Jag skulle gärna vilja att Anders(daniels låtsas pappa) sjöng på dopet, han har en jätte fin röst. Han och hans kompis har ett band som brukar spela på födesledagar/fester osv. Det skulle vara jätte mysigt.

Igår köpte jag världens coolaste jacka till Oliwer, jag ska ta kort sen när vi ska ut när han har på sig den och lägga ut på bloggen. Han är super tuff i den. Marinblå jacka är det.

Undra vad jag ska hitta på idag, jag måste ialla fall äta något. Så himla trött bara :)

Kram mamma Love

NY DESIGN AV ANNASARA.NET

NY DESIGN AV ANNASARA.NET

SNYGGASTE BEBISEN OCKSÅ :)

4 Oktober - Livet blir lättare :)

Hey!

Nu börjar jag må bättre och livet känns underbart. Jag älskar min son mest i hela världen, han är verkligen den vackraste jag sett. Hans fina ögon och söta mun som jag inte kan sluta pussa på. Han är mitt allt, mitt liv.
Jag känner att det här kommer bli bra och att jag kommer bli en super bra mamma åt Oliwer. Han kommer ha det bra med mig och Daniel. Idag ska jag eventuellt åka till älvsjö mässan och gå på underbarabarn grejen men vi får se :)

Ska försöka hitta på något ialla fall :)
Ut med vagnen och köra

KRAM

Underbara barnmässan?

Ska någon dit idag? Eller imorgon?

KRAM

Tävling hos annasara.net


 

Jag är med och tävlar om ett namnsmycke
från PUSS hos
annasara.net!
Tävla
här du med!

Postpartum 3 veckor 1 dag

Hey!

Den nakna sanningen ska fram hehe, såhär ser jag ut nu 3 veckor och 1 dag efter förlossningen av min älskade son.
Krigsärr? Ja tack :P haha