50 dagar kvar :)


19 kommentarer
Anonym
2010-04-09 10:18:40 » http://lillafrokenhelgesson.blogg.se/

[email protected] här är min mail:)

Johanna
2010-04-09 10:29:15 » http://skogul.blogg.se/

Mina barn har klarat sig ganska bra vid start och landning trots att jag inte har ammat. Dem har ju fått lock men inte direkt reagerat på det. Det bästa är ju om han sover vid start och landning men förstår ju att det kan vara svårt.

Mat och blöjor får du räkna på hur mycket som behövs på resan och så tar du med lite extra för säkerhets skull. Visserligen brukar sånt finnas att köpa men brukar vara dyrt som satan utomlands. Skydda mot solen ska du självklart göra, köp en kräm med hög solskyddsfaktor, vi har använt 50 spf. Långärmade tröjor och bodys är också bra. Sen finns det ju superbra solskyddskläder.

Grynet mamma till lilla Vidar
2010-04-09 10:30:01 » http://grynis.blogg.se/

Åh jag känner precis som dig! Hur fan gör man? Vad behöver man? När jag söker på internet får jag en lista på typ hundra sidor och så mycket behöver man ju inte ha med sig. Men det nödvändigaste och mest praktiska...

Jag har ett tips i alla fall och det är att köpa med sig vätskeersättning och en stooor solhatt :) Sen har jag hört att men helst inte ska ha solkräm på bebisar under ett år för kemikalierna i krämen kan vara skadlig... Men min mamma har använt solkräm på mig och mina systrar utan några större problem så det kan man ju ta med en nypa salt. Du får gärna dela med dig av dom tips du får :)

mia
2010-04-09 10:33:59 » http://livetsallastunder.blogspot.com

se bara till att han har flaskan/napp att suga på vid start/landning och eventuellt näsdroppar kan vara bra. i handbagaget får du ha barnmat för resan, och hur mycket du behöver avgör du själv. jag la ner 2 extra burkar ifall det skulle vara förseningar eller liknande. tetravälling är praktiskt på planet, den går ju att drick som den är.

Micca - Lions Mami
2010-04-09 10:36:20 » http://miccii.blogg.se/micca

Tack tack :)

Jasså du hade det? Jag gillar att det är ovanligt men det är ändå vanligt på ngt vänster för alla tror man säger Leon ju :)



Du jag önskar jag kunde ge dig tips om resandet men jag reste bara inom sverige när lion va bebbe så ja har ingen aning. Hoppas du får bra svar iallafall :)



Kram Micca

Lina - Melkers mamma <3
2010-04-09 10:39:03 » http://vackertliv.blogg.se/

Vi är precis hemkomna från semester. dock inte solsemester. Melker är 8 månader. Det gick väldigt bra. Han verkade inte alls bry sig om start och landning. han reagerade i alla fall inte. Men vi hade en flaska välling redo ändå för det hjälper nog lite. Man får ta med sig så mycket mat man tror man behöver under flygresan eller ev väntan på mellan landning. Alltså gäller inte 100ml vätska regeln. Vi hade med både gröt välling och fruktpure. Vi hade också en termos med och sen fick vi varmt vatten på flygplatsen. Jag var också jätte nojjig innan vi skulle iväg men allt löste sig jätte bra!

viktoria
2010-04-09 10:47:53 » http://anderssonviktoria.blogg.se/

Vi vet inte heller hur vi skulle gjort med vår Elias, därför ska han få bo hos min mamma en vecka och åka på en egen kärlekssemester ;)

Han är 9 månader och vi tycker att han har ingen nytta att åka utomlands än. Sen kan ju inte vi göra vad vi vill heller, äta ute på kvällen, snorkla, sola och bada hur mycket vi vill, osv :P



Men ni har ju det bra att släkt är med så kan ju dom passa honom om ni vill göra något :)

evelina, tildes mamma
2010-04-09 11:43:13 » http://evelinalundin.blogg.se/

ååh, santorini är en riktig "par-ö". Så himla fint! ett tips! Åk till den kända solnedgångsplatsen på berget!

Aida
2010-04-09 12:00:59 » http://ghabby.blogg.se/

kan berätta av erfarenhet när jag rest med lillsyrran när hon var bebis.

Skydda barnet för sol är A och O. Köp gärna en liten solhatt till honom och smörj in honom med barnsolkräm (tror nästan de ligger på faktor 50 t.o.m??

Hur mycket du får packa beror på vilket flygbolag du reser med. Packa blöjor, babymat och allt därtill, men du behöver inte få panik över att du inte tagit med tillräckligt! Det finns ju alltid mat och blöjor som du kan köpa där!

Vid start och landning kan du ge honom en flaska napp eller leksak som uppehåller honom. Skulle det bli akut FÅ INTE PANIK för det gör honom orolig! Håll bara försiktigt över hans öron och "hyscha" honom.

Lycka till gumman ;)

Puss och kram

/din bästis och gudmor till Oliwer

Ruby och Milo
2010-04-09 12:36:18 » http://rubykanoby.blogg.se/

milo har inte haft ngt problem med lock i öronen näör v i har flygit. han har fått suga på napp och jag har gett han lite näsdroppar innan så bihålorna hare öppnat upp sig lite extra. köp en uvdräkt och solhatt!

;)

lotta Mamma till Elvira
2010-04-09 12:40:38 » http://lottamartensson.blogg.se/

Tycker det är väldigt taskigt och själviskt att lämna stackars mig och Elvira kvar här i de kalla sverige! hihi^^

Alina - Mamma till Stephanie
2010-04-09 13:52:24 » http://minsteph.blogg.se/

AVUNDSJUK! :) allt kommer nog gå bra ska du se!

Alfva
2010-04-09 14:47:42 » http://alfvan.wordpress.com

Det mesta brukar gå bra på en resa, även om rekommendationerna är många och vidda spridda så känner du bäst vad som fungerar.



Vi var på långresa när dottern var 5 månader. En resa som innebar övernattningar på flygplatser, långa connections (ofrivilliga) och mycket sol och värme. På dagarna levde hon i sin blöja, all annan klädsel på henne innebar direkt värmeeksem. Huvudsaken de får i sig vätska och inte är i direkt solljus. Många långa bad är också att rekommendera om han gillar sånt!



På flyget fungerar många saker. Att dricka ur nappflaska, suga på napp - eller i värsta fall ge dem nässprey innan. Dottern kände inte av varken start eller landning någon av gångerna vi flög, men vi kan ha haft tur också!



Det är härligt att få åka med dem när de är så små! :) Hoppas ni får en riktigt härlig semester, vi ska själva till Grekland - men inte förrän i augusti!

Denice-
2010-04-09 15:39:50 » http://deniicen.blogg.se/

googla på de så hittar du listor, på familjebloggarna finns de ju massa tips!

NF
2010-04-09 16:25:42 » http://nuurish.blogg.se/

Fin blogg , Diggar den :)

KRAM

Madde
2010-04-09 16:48:03 » http://madeleinebjornlund.blogg.se/

Hejhej! Läs gärna min blogg, är ganska ny här så det skulle vara kul:) Skriver varierande så det inte blir så långtråkigt :)

Rebecca- moster, shoppinfreak & hundägare ♥

Du kan köpa vattendräkter på te.x. babyland som även står emot sol!

Sedan får su väl köpa en solhatt och solglasögon, så han blir en liten cooling :P



Jag skulle ta med mig 1 paket blöjor, 1 paket våtservetter osv. Sedan om han får barnmat så vi säger att ni är borta i en vecka och han äter 2 burkar varje dag så ta med dig 16-17 st.

Så det finns iaf!



Men hoppas ni får roligt iaf! :D

Carla
2010-04-09 23:30:45 » http://mmgott.blogg.se/

Gud vad bra att du frågade det där med hur man gör när barnen får lock! Jag dör vid start och landning och är jätteorolig för hur det skulle gå för min lille!

Jättebra tips!



Ha en trevlig kväll/natt =)

Isabell - Mamma till Lille A
2010-04-13 15:26:29 » http://ettplusettblevtre.blogg.se/

Hej!



Vi ska åka till Cypern på måndag med vår son som är 8,5 månad nu. Har letat massor med tips på nätet som jag lagt upp på min blogg :) Bl.a så kan man ge de små nässpray vid start/landning alternativt ge dem mat eller napp. När det gäller att packa ner mat så ska ju de ligga i de vanliga bagaget & ta med 1 burk i handbagaget, fick nämligen höra att de öppnar burkarna vid kontrollen på flygplatsen.



Jag har köpt soldräkt till vår son & solhatt. Men att skydda dem helt från solen går inte. Men man får göra så gott man kan ju :) Solkräm har jag hört att man inte ska smörja in dem med. Men för vissa kanske det funkar bra ändå. Gör det som känns bäst :)



Du får väl kika in hos mig & läsa mer. Kommer nog att ha massor med tips & råd när vi har kommit hem också :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: