Oliwer är bästtttttttttttt

Jag är så stolt över Oliwer. Han är så otroligt duktig, inte för att skryta eller WTF jag skryter om min son på min blogg hur mycket jag vill.

Jag tycker han är grym.

Idag tog han 6 steg efter varandra och stod kvar. Han är helt otrolig. Han börjar prata mer och mer.
Han säger ampa(lampa), bää (lamm), pappa,mamma osv

Han är envis och rolig. Han är helt enkelt bäst.
Jag och Daniel och alla runt omkring honom älskar honom så det gör ont i kroppen. Han är mitt hjärta.
Världens bästa Ollebolle

WIEEEEE


Neeej ge mig ett par nya tuttar tack!

Jag är så otroligt sugen på att köpa mig ett par nya bröst. Jag vill ha tillbaka den där kvinnlighetets känslan som jag hade precis efter förlossningen när mina bröst var stora som hus. Jag kände mig så fin och vacker men framför allt kvinnlig.

Nu snart 11 månader efter förlossningen känner jag att suget efter att operera mig är större är någonsin.
Jag har alltid haft små bröst och velat göra en operation och nu när jag vet hur det ser ut att ha lite större bröst så blev jag bara ännu mer "jag. måste. ha. nya. tuttar" hehe

För mig är det jätte viktigt att man känner sig bekväm i sig själv och gör man inte det så tycker jag inte det finns något fel i att göra något åt det. Jag tycker att det är ens eget val och upp till dig som individ.
Ingen ska döma dig och dina känslor.

Nej för jag vill inte vara "planka" längre utan jag vill göra detta för min skull. Men hur får jag ihop pengarna?
Jag vill ju ta ett lån på 35 000 kr men alla säger "Nej ta inget lån" osv
Hela mitt liv har jag mått dåligt för mina bröst. Fråga bara min mamma, hur många gånger jag gråtit och gråtit över det. Jag fick former och rumpa men inga bröst. Det passar liksom inte ihop.

Hur känner ni? Har ni någon erfarenhet?

Kram Love


(bild lånad ifrån google.se)

Idag ska jag jobba ..igen :)

Idag klockan 14.30 börjar jag jobba och sen är jag ledig torsdag och fredag vilket är realtivt skönt. Jag behöver fixa lite här hemma. Vi börjar få det riktigt fint. Vi ska köpa en stor tavla och lite små plock sen är det ganska färdigt i vardagsrummet.

Vi ska köpa ny matta
Vi ska köpa en stor tavla
Vi ska köpa ett bar/vitrinskåp smalt i valnöt/mörkare bets
Vi ska köpa en stor växt

Ja det är lite saker ändå som behövs.
Men det är roligt att fixa. Vi har liksom gardiner..HALLÅÅ?!?! Wohooo säger jag bara :)

Gud jag har nästan glömt bort hur jag såg ut som gravid.
Vecka 36+5 Oliwer föddes i vecka 38+6/39+0


Denna borde jag kanske framkalla som tavla ? Hahah eller ? NEEEEJ


Kram

Har ni som jag ?

Har ni som jag drömt om att ni är stjärnan i en film och all musik du hör på blir filmmusiken? Får all musik dig att känna dig på ett speciellt sätt och alla texter handlar om dig eller någon annan i din närhet ? Älskar du som jag när musiken strömmar ut i hörlurarna och du känner dig fri och glad ?

Får musik dig att dansa som den får mig att dansa? Musik får mig att dansa. Bra musik. Rolig musik. Skön musik.
Får en speciell låt dig att sakna någon eller något? Ett band du älskar bara gör fler och fler bra låtar och alla handlar om er?

Fan vad jag älskar musik.Jag till höger i den blommiga klänningen med min kusin Dompan

Talking Tom - klockren

Talking Tom är en klockren Iphone application för barn som behöver underhållas när "föräldrarna är för trötta för att ens ha ögonen öppna mitt i natten barn inte sova" 

Då sätter du igång Talking Tom, det är en talande katt som du kan slå medvetslös, klia på magen, kväva och sparka mellan beban och så härmar den allt du säger i en ljus fånig röst.Allt detta gör du genom att ta på fingret på olika ställen.  Oliwer älskar alla ljud katten gör och när katten härmar Oliwer då kiknar han av skratt.

Jag skrattar när jag använder den och den är skit kul.
Den är klockren

iPhone Screenshot 2

IKEA HERE WE COME

Nu blir det en färd till IKEA för lite små tittande. Vi håller på sammanställer lägenheten just nu och jag hoppas vi får klart lägenheten snart.

Kanske blir en köttbulle eller två också om jag har tur ;) 

Kanske ser någon av er där ;)
 

Äntligen är helgen fylld av jobb över

Denna helg har jag jobbar 24 timmar på 2 dagar och har haft noll tid för data.
Skönt att det är över ..för denna gång. En gång i månaden har man "dödens" lördag & söndag när man jobbar 12 timmar ungefär per dag.

Nu är jag ledig idag och jag ska försöka underhålla Oliwer så gott det går. Men jag är så otroligt trött. Sliten i kroppen och i huvudet och ja överallt. 

Jag är sugen på att "läsa bloggar" idag så gott det går när jag inte är upptagen med Oliwer.
Jag känner för gravidbloggar som är i sluttampen på graviditeten och folk som ska få sitt andra barn. Helst unga tjejer/mammor i min ålder.
Tipsa mig :)

Idag har Oliwer och jag mjukiskläder på oss

Vill jag ha fler barn?

Jag har tänkt och grubblat på det ett tag. Ibland så känns det självklart att jag ska ha ett till barn men ibland så känner jag bara "nej det räcker med Oliwer". Inte att han är jobbig men jag är rädd.
Jag är rädd för att jag ska få en förlossningsdepression igen och det var det tuffaste jag behövt gå igenom i hela mitt liv. Det var hemskt!

Vad säger att det inte blir så igen? Har man fått det en gång så lär man få det igen eller hur?
Jag är så himla känslig emot hormoner och jag vet att det var de som hände på den tredje dagen när amningshormonerna satt in. Jag är så rädd för att jag ska få uppleva samma sak igen och därför känns det inte värt det. Jag vill vara lycklig och glad som jag är nu och jag vill aldrig behöva må sådär igen.

Men såklart jag har ju tid på mig, herregud jag är ju bara 20 år. Men ibland så är man bra sugen på att prova en gång till i framtiden men ja jag vet inte. Det kommer väll.

Är det någon där ute som har erfarenhet av förlossningsdepression och vet om det kommer efter alla barnen?               
 
Jag innan graviditeten
  

God Morgon/ Grattis Linn

Åhh va sugit min kamera är död och jag hittar inte laddaren så ni får nöja er med bilder ifrån kolmården en liten bit framöver. Men de är så fina så det borde ju duga tycker man !

Nu är klockan 8 på morgonen och Oliwer vill upp och leka. Min syster fyller btw år idag GRATTIS LINN på 17 årsdagen. Hoppas du får många fina (svindyra) presenter av mamma och pappa, skitunge ;)

För övrigt så är det jobb idag :(
Neeeeej jag har haft så skönt på min "mini" semester har inte jobbat ett pass sedan i fredags nämnligen.
Det har varit mysigt att bara få vara med min son och familj faktiskt. Nu ska jag jobba torsdag,fredag,lördag,söndag. Men men what to do what to do?!?

Nu ska jag gå och leka med min son. 

En bild på födelsedagsbarnet Linn 17 år

Hönsmamma eller ...!?!

Antingen är man en hönsmamma, en sån där mamma som oroar sig för allt och ingenting. En mamma som inte låter barnet göra något på egen hand. Har helst inte barnet på golvet eller låter inte barnet undersöka saker på egen hand. Självklart, det finns ju faror som lockar runt alla hörn och kanter.
En hönsmamma låter inte barnet gråta en sekund och provar för den delen inte 5 minutersmetoden.
Gick nog inte heller ut med bebisen det första 6 månaderna av hans/hennes liv. Lät inga andra människor förutom sig själv och mannen i förhållandet röra barnet. Folk är smutsiga.
Har aldrig heller barnvakt för mamman litar inte på någon annan än sig själv. Barnet blir oftast väldigt fäst vid sin mamma och har nog en grov seprationsångest vid inskolningen.
Eller ?

En annan typ av mamma är lite mer lättgående. Tror på att man lär sig genom att testa saker.
Vad som är okej och inte, ser barnets reaktion. Tycker inte att det är så farligt att barnet får lära sig att man inte får allting på en gång bara för att man gråter. Låter barnet leka själv och stimulerar barnet på olika sätt.
En mamma som är lite mera slapp på reglerna.
Nästan lite tvärtemot hönsmamman.
Eller?

Vem är den bästa mamman? Hönsmamman eller "slapp"mamman?
Borde mamman "mitt i mellan" vara den bästa? Finns det någon sådan?

Jag vet inte riktigt vem jag är som mamma. Jag är en mamma, en ung mamma som gör mitt bästa.
Jag försöker tänka logiskt och göra det som är bäst för Oliwer men självklart jag är ju fortfarande ung så ibland så tänker jag väll som en "ung person".
Men kommer oftast på mig själv och tänker om och på en kanske bättre sätt för Oliwer.
Jag sätter Oliwer alltid i första hand men jag låter inte han få som han vill jämt och ständigt bara för han gråter.
Han måste lära sig redan från början att man får inte allt och jag tror inte det är bra att barn får allt det vill ha hela tiden. Barnet blir nog väldigt bortskämd och kommer nog aldrig sluta utnyttja "gråten" för att få sin vilja igenom.

Eller?

Detta är min åsikt. Vad är din?

Gud va tiden "springer" iväg ..

Jag har sagt det förut men gud vad tiden bara går. Det känns som jag står still men allt annat runt omkring mig bara snurrar. Oliwer bara växer och växer.
Han kan liksom gå nu, eller okej vi ska inte överdriva...han kan ta några steg själv. Kanske max 4 steg på raken, efter ca 4 steg så sätter han sig ner på rumpan eller faller in i mina armar.
Han tycker det är jätte roligt.

Men jag har märkt en annan sak med Oliwer som vi måste "träna" bort. När han tex slår mig eller slår någon annan så säger man ju automatiskt "Aj" Eller "Ouch aj aj Oliwer" och istället för att förstå att det gör ont på mamma så tycker han det är skit kul och slår ännu hårdare haha
Man ska inte skratta men det är ju charmigt faktiskt på ett sätt men jag tänker på att om han börjar hos dagmamma och tror att när någon säger "aj" att det betyder"Forsätt Oliwer" det lär ju inte sluta bra.

Men Oliwer charmar varenda kotte han stöter på. Han har en sån rolig karaktär. Han är busig och sällskapssjuk. Igår köpte jag hans första barnfilmer, tecknade Pippi. Han är ju för liten för att riktigt förstå vad det handlar om men ändå. Han tyckte det var roligt att titta när jag satt bredvid eller liknade men så fort jag skulle passa på att städa eller diska ja då passade det inte alls herren att sitta och kolla på någon dum film nej nej utan han skulle leka med MIG inte SJÄLV minsann.
Har jag nämnt att han är envis? För det är han, han vet vad han vill.

Men guuuud vad jag älskar honom.

Lite bilder


Bild 1 Oliwer klappa geten fiiiiiiint (?!?!)


Bild 2 Oliwer vill dra i getens öra  


Bild 3 Oliwer undrar varför han inte får slita i geten (?!)Vilka fina dagar vi haft :)

Igår på eftermiddagen kom vi hem ifrån Kolmården,Norrköping. Vi tog en sväng förbi Söderköping igår också och tog en redig glass och då menar jag STOR GLASS på ett ställe som hette "Smultronstället".
Deras glassar var helt galna, loco.

Det va förövrigt underbart på Kolmårdens djurpark. Det var jätte roligt att se alla djur. Allt ifrån noshörningar, delfiner, lejon, tigrar, apor, gorillor och mycket mycker fler djur.
Jag fick jätte mycket fina bilder som jag ska visa er.
Jag filmade även lite som jag tänkte lägga ut på bloggen sen också. Oliwer var helt imponerad av delfinshowen.

Helt enkelt en underbar miniweekend med min familj. Daniel stackarn fick vara hemma och jobba och slita.


Här är min glass som hette "Rock`n Roll"
hahah tror du jag orkade hela? ...NEJ!!


Utanför Kolmården


Oliwer var så söt :)En apa langar "Backstreetboy" poseeeeen ;)

Nu sticker vi till Kolmården :)

Nu ska jag och Oliwer sticka till Kolmården med min mamma, pappa och syster. Ska bli jätte spännande, en liten utflykt sisådär på en måndag.
Hoppas på fint väder i Norrköping så att man orkar gå runt där ett tag utan att frysa häcken av sig.

Jag kan ju ärligt säga att jag ser mest fram emot när man får åka runt med bilen och kolla nära på alla vilda djur.
Hoppas dock ingen äter upp oss, det skulle vara lite jobbigt faktiskt hehe


(logga lånad av kolmarden.se) 

Oliwer har blivit så stor, ni ska bara se. Mitt charmtroll har blivit riktigt blond hehe
Denna bild tog jag precis nu och idag är han 10 månader och 9 dagar :)
I be your commander

Kelly Rowland feat. David Guetta - Commander är DEN bästa låten som finns just nu. Den pumpas ut i mina högtalare ett ex. antal gånger om dagen och spelas just nu också. Jag är helt hooked, man vill liksom gå ut och dansa när man hör den.
Ibland har man lust att gå ut och festa lite med tjejerna, inget galet men bara få dansa. Spelar ingen roll om jag dricker alkohol eller inte jag älskar att dansa när jag är ute. OKEJ jag erkänner man blir ju mer fri(språkig)dansig när man har druckit några glas men vafan "Jag dansar faktiskt nykter" Magnus Uggla ...I promise.


Jag har varit sugen på att dra ihop mammagänget för att köra en "Mommys night out"
Och då blir det först middag hos mig och lite vin och efter det går vi ut och gör stan farlig alla kyckligmammor små. Är det några som tycker det verkar vara något roligt och vill ni att jag ska börja planera något?
Jag hade tänkt mig i Augusti någongång?!?

Karlarna får ta hand om barnen och vi får gå ut och roa oss.
Singelmammor eller unga eller äldre mammor bara vi känner varandra något ;) :)

Oliwer tog sina första steg idag :)

Oliwer min fina fina prins har idag den 17 JULI 2010 tagit hör och häpna sina första tre steg helt själv.
Han han gått, min prins (L) :)

10 månader och 1 vecka gammal är han idag

Efter det har han gått två steg, ett steg, tre steg och tillbaka till ett steg och sedan ramlat eller så har jag tagit emot honom. Men han vill och han försöker så mycket men balansen sviker honom lite.
Men det kommer väll :)

Jag var tvungen att skriva detta på bloggen även om det första jag gjorde var att skriva det i hans babybok :)
Jag är så himla stolt.

Kram på er nu ska jag sätta på filmen "New moon" som jag varit nere och hyrt. Oliwer sover och Daniel är ute med ett par vänner på stan.

LYCKA= Oliwer

God morgon !

Idag är det lördag och jag och Oliwer har precis gått upp.
Vi ska på brunch hos min farmor och sen om det var fint väder så skulle vi gå upp till Krusbodabadet där i Tyresö.
Jo hon bor i tyresö nämnligen :)

Imorgon åker hon till och hennes man till Tyskland och vi ses inte så ofta så man måste passa på speciellt nu när hon bor så relativt nära.

För mig är det jätte viktigt att ha bra kontakt med mina morföräldrar och farföräldrar.
Eller det känns viktigt för mig ialla fall men ibland så har man ju så mycket annat i huvudet så man glömmer att höra av sig. Och det känns helt enkelt inte bra. Alla runt omkring oss betyder så otroligt mycket för mig.
Alla är så underbara och ställer upp för mig och Oliwer något så otroligt.

MYSPYS :)

See you later alligator(?)

En liten del av släkten!

Vi trivs suverääääänt

Jag har fått lite frågor om vi trivs i våran nya lägenhet och det kan jag säga att "det gör viiiiiii".

Lägenheten är ca 70 kvm och har 3 rum och kök :)
Det är högt i tak och vi har sol hela dagen på balkongen. Det är en mysig lägenhet och vi trivs som fisken i vattnet.
Shore det är ju en gammal fastighet och det finns en del slitage men just nu håller vi på fixar vardagsrummet.
Vi målar om här inne nu ifrån viol/lila till VITT VITT VITT :)
ME LIKE!

Sen har vi ev. köpt en skit snygg TV möbel ifrån Patricia som kommer passa perfekt här inne.
Sen ska vi ha beige/latte gardiner och ska försöka köpa något snyggt skrivbord hit in.
Rummet kommer liksom gå i en ek/brun/valnöts färg med vita väggar. CLEANT!

Sen så ska vi göra om Oliwer framtida rum och köket och hallen. Som sagt det behövs göras lite saker men annars är den jätte fin. 
Vi lever inte i kartonger längre ialla fall :) 


Den lila väggen ... UWWW!

Oliwer 10 månader och 6 dagarFör övrigt är Oliwer nu 10 månader gammal och han växer som han ska. Han är världens charmigaste kille och har blivit riktigt blond. Han är blond med melerade ögon i fägerna brun, grön och blå PRECIS som mamman sin :)
Han väger ca 10960 gram och är 75 cm lång.
Det nya han lärt sig är följandande ..

Han kan ...

Han kan gå med en handsstöd
Han kan gå galant med gåvagnen ¨
Han kan peka och hämta bollen
Han kan visa vart mitt halsband är
Han kan gå upp och ner i från höjder och trappor själv fast jag inte vill att han gör det hehe
Han kan stå utan stöd under längre stunder
Han kan massor :)

I love him (L)


Tänk att den där lilla prinsen skulle bli så stor och duktig som han är.
Snart är han 1 år gammal och jag har helt ärligt ingen aning om vart tiden försvunnit.
He is my everything

Senaste nytt

Gud vart ska jag börja?
Det här hänt så  mycket sedan jag "slutade" blogga. Jag får ångest att tänka på att jag har slutat blogga. Blogga var en del i mitt liv förut. Men nu så är det bara Oliwer och min sambo samt mitt jobb och mitt hem jag tänker på.
Men gud jag saknar bloggen.

Jag har funderat lite på hur jag vill göra om jag kanske vill börja om på nytt, det har jag tänkt länge. Öppna upp en ny blogg med nytt namn. En fräsch start, ingen press bara för kul till en början med.
Ehh det är svårt det där.

Men har ni några förslag?

Åhh internet

Åhhh internet..kära internet du är tillbaka

Du har varit bort ifrån oss allt för länge men nu, nu är du tillbaka.
Jag hoppas du stannar för alltid. Kära internet (L)

Hehe

IM BACK BITCHES :)

Förlåt..har inget internet!

Jag har inget internet och jag sitter på Daniels styvfarsas dator och därför blir det inga bilder.

Men jag kommer tillbaka snart.
Håll ut!

 

Från och med nu är vi hökarängsbo:n

Nu bor vi i Hökarängen WOHO :)

Skönt. Idag blir det IKEA och kalas en snabbis innan IKEA :)

Kram

Saknar er...

Jag saknar alla mina mamma vänner.
Jag saknar att umgås med er och snacka massa "mamma-snack".

Vi ses ju aldrig längre, eller väldigt sällan ialla fall och det är trist. Alla mamma kompisar som jag träffat sen jag fick Oliwer saknar jag och jag vill inte förlora er. Jag behöver människor som er.

Vissa har man kommit närmare än andra och vissa är man inte längre vänner med. Trist som det är så är det livets gång. Alla älskar inte alla.

Tuben drar igång igen efter sommaren och då kommer inte alla finnas där längre. Vissa barn börjar på förskolan och föräldrarna jobbar. Det kommer komma nya ansikten men nya små bebisar dit och livet går vidare.
Men fan vad jag saknar er alla.

Hoppas vi kan hålla kontakten och att vi alla kan ses snart igen.
Hemma hos mig kanske? Jag flyttar ju nu till Hökarängen och bjuder gärna över er på en fika när jag fått i ordning allt.

Är ni på? :)

KRAM PÅ ER
(Ni vet vilka ni är )

Herregud..

Jag vill bara påpeka att jag har ingen som helst aning om vad som hänt med min föredetta kompis Sandra.
Så fråga inte mig. Jag har ingen kontakt med henne eller någon i hennes närhet.

Och sluta diskutera om saken i mina kommentarer, det finns folk som tar illa upp i hennes närhet!